Societat

Coronavirus

Els hotels oberts a Barcelona cauen a menys d’un quart

Només continuen en actiu 107 dels 438 establiments censats a la capital catalana i l’oferta d’habitacions baixa a les 11.700, el 29,9% del total

El Gremi ofereix els seus locals com a espais de vacunació per alleugerir la sobrecàrrega als hospitals i centres sanitaris

Les restriccions per la pandèmia de SARS-CoV-2 continuen minvant l’oferta hotelera a Barcelona, que ja té menys d’un quart dels hotels oberts.

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha alertat aquest dilluns en un comunicat que dels 438 establiments que representen el cens d’hotels i hotels apartament a la capital catalana només n’hi ha 107 oberts actualment, el 24,4% del total.

Els hotels que continuen oberts ofereixen un total d’11.700 habitacions, el 29,9% del total, i l’ocupació mitjana d’aquestes establiments oscil·la entre el 10% i el 15%.

De fet, dels 166 hotels que van tornar a obrir les portes des del final del primer estat d’alarma, al maig del 2020, 59 han optat per tornar a abaixar la persiana.


La vacunació, última esperança per salvar la temporada d'estiu
El sector ha fet una crida a les administracions perquè s’acceleri el procés de vacunació i es pugui “arribar a l’estiu amb una bona part de la població vacunada”. Els hotelers confien que això permeti almenys “salvar la temporada turística” de l’estiu del 2021.

El president del gremi, Jordi Mestre, ha lamentat que les mesures aplicades “anul·len pràcticament la nostra activitat” i tampoc no reben les ajudes que necessiten.“L’última esperança que ens queda és poder treballar i salvar la temporada d’estiu. Està en joc el futur de moltes persones”, ha alertat.

En aquest sentit, el gremi ofereix els hotels de la ciutat com a espais de vacunació. “Pensem que la utilització d’aquests hotels voluntaris permetria un procés de vacunació ràpid, sistemàtic i sense aglomeracions”, ha plantejat  Mestre. Segons ell, les mesures sanitàries preses pels hotels “garanteixen mantenir les condicions pertinents” i, a més, afirma que els seus establiments “aportarien avantatges al procés logístic i d’emmagatzematge”. “Si s’utilitzen els hotels com espai de vacunació, creiem que ajudarem a alliberar espai i càrrega de feina als Hospitals i Centres sanitaris desbordats pels efectes de la pandèmia”, ha reblat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un estudi encarregat per l’Ajuntament revela un nivell de plom al poble per sobre del permès

BONMATÍ

Condemnen l’ICS a pagar 200.000 euros per una negligència mèdica mortal

Barcelona

Inicien aquest mes les obres d’un nou pont a la C-38 entre Sant Pau de Segúries i Camprodon

SANT PAU DE SEGÚRIES
europa

Alemanya suspèn projectes climàtics per un possible frau a la Xina

barcelona
salut

Jubilació per a Carmen Cabezas, una de les gestores de la pandèmia i sobretot, la vacunació

barcelona

Tractament al Segre per combatre la plaga de mosca negra

Lleida

Cinc pirotècnies al 52è concurs internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

BLANES

Preocupació per la mala salut mental dels universitaris catalans

Barcelona
europa

Les caigudes d’un llamp i d’un dron provoquen nous incendis forestals a Grècia

barcelona