Societat

successos

Ajornen dos funerals per identificacions errònies

Intercanvien els cadàvers de dues de les voluntàries mortes en accident al Perú

Un error en les identificacions de dues de les voluntàries mortes en un accident de trànsit al Perú va obligar ahir a ajornar els funerals de la valenciana María José Such i de la madrilenya Lídia Monjas.

Van ser els familiars de Such, que residia a Navarrés, els que es van adonar que el cadàver que els havien lliurat no es corresponia amb el de María José i ho van denunciar davant del jutjat de guàrdia de Xàtiva, que va ordenar que es fessin les comprovacions pertinents.

La policia científica es va traslladar al tanatori d'Alcorcón (Madrid) per verificar la identitat del cadàver. Els resultats van confirmar les sospites dels familiars de Such. Així, per un error d'identificació el fèretre de la cooperant valenciana s'havia entregat als familiars de Lídia Monjas, i a l'inrevés.

Segons el regidor de Seguretat Ciutadana de Navarrés, Vicente Navarro, l'error va venir del Perú. “Segons el cònsol, els cossos van sortir de Cuzco i van recórrer mil quilòmetres fins a la capital, Lima, on van ser embalsamats. Però en la caixa fúnebre de la María José hi van posar una altra noia i així successivament”, es lamentava el regidor.

Una vegada comprovada la confusió, el fèretre amb les restes de Such va viatjar des de Madrid fins a Navarrés, on va arribar ahir al vespre. Mentre que els familiars de la valenciana encara no han fixat una nova data per al funeral, els de Monjas van assenyalar que l'enterrament se celebrarà avui al matí.

Les dues dones van morir dimarts passat en un accident de trànsit junt amb dues voluntàries més de l'ONG peruana Asociación Señor de Huanca que ahir ja van rebre sepultura a Salamanca i Màlaga, d'on eren veïnes.

En el sinistre també van resultar ferits cinc voluntaris més, un dels quals és el marit de Such, que continua hospitalitzat al Perú .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

El nou servei d’atenció a sensesostre comptarà amb setze places de permanència indefinida

Tarragona

Girona acull la Meet Catalunya Green per captar nous esdeveniments

girona
societat

Vidreres prepara el nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva Parc

vidreres
societat

Pescadors del Cap de Creus s’alien per millorar la comercialització

roses
MEDI AMBIENT

El Maresme exigeix més ajudes per afrontar l’estat crític dels boscos

Mataró
societat

Un jutjat revoca l’acord de l’Ajuntament de Barcelona per reformar la Via Laietana

Barcelona
societat

Planten 500 noves plàntules de posidònia al Cap de Creus

el port de la selva
economia

La Generalitat executa un 87% de les inversions pressupostades

barcelona
societat

El Park Güell només vendrà entrades online a partir de l’1 de juliol

Barcelona