Societat

societat

Santa Susanna, seu de la I Gay Pride de l'Alt Maresme

La festa d'aquest cap de setmana se celebra a la platja de les dunes i té el suport del municipi veí de Pineda

L'Alt Maresme tindrà finalment una festa d'orgull gai i lèsbic i se celebrarà aquest cap de setmana a la platja de les dunes de Santa Susanna. Originàriament pensada per a la platja dels Pins de Pineda, el municipi del costat, problemes amb la Demarcació de Costes, que vol que es retiri la vela situada per l'Ajuntament per fer-hi esdeveniments culturals, van obligar a canviar la ubicació. Però només seran uns metres, perquè la filosofia i la programació es mantenen.

Segons destaquen els organitzadors, l'entitat recentment creada a Blanes Gaylestots, la Pride Alt Maresme Costa Brava 2010 té com a lema principal Per la lluita dels drets del moviment transsexual i pretén atraure no només els col·lectius homosexuals, lèsbics, bisexuals i transsexuals “sinó tothom que s'ho vulgui passar bé”. “Parlem d'una festa basada en el respecte i la tolerància cap a totes les inclinacions sexuals, que aposta fort per estendre un missatge de convivència”, assenyala el president de Gaylestots, Andrés Vilaseca. La idea de tirar endavant un acte com la Pride va sorgir arran de la participació dels membres de l'entitat en la trobada de Barcelona. “Ens van oferir la possibilitat d'estendre la festa arreu del territori i quan Blanes ens va fallar van mirar cap al Maresme”, diu Vilaseca.

La trobada començarà dissabte a les cinc de la tarda amb la lectura del manifest en defensa d'aquests col·lectius, una gala de drag queens, actuacions musicals i performances. Diumenge s'escollirà la reina i el rei de la Pride. Vilaseca preveu que l'assistència sigui «multitudinària».

Esdeveniments innovadors

La celebració de la I Gay Pride s'emmarca dins els resultats d'un projecte impulsat per Pineda de Mar l'any passat basat en la captació d'esdeveniments culturals, socials, lúdics i esportius que ajudessin a allargar i completar la temporada turística. La iniciativa, que va aplegar també els municipis veïns de Malgrat, Calella i Santa Susanna, va obtenir una subvenció de 400.000 euros provinent del Servei Català d'Ocupació (SOC) i que també posava l'accent en la formació dels treballadors turístics i en la potenciació dels sectors emergents



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia