Societat

GIRONA

Els jutgen per fingir un accident laboral

L’Audiència de Girona va començar a jutjar ahir una parella que s’enfronta inicialment a 12 anys de presó per delictes d’estafa continuada per haver fingit seqüeles després d’un accident laboral a Sils per aconseguir la incapacitat i cobrar una pensió. La fiscalia conclou que el 2005 l’acusat va caure des d’una altura de dos metres i que, uns mesos després, va haver de ser intervingut per extirpar-li un hematoma, però sosté que a partir d’aquest moment l’acusat i la seva dona, a qui considera cooperadora necessària, “amb l’ànim comú d’aprofitar-se dels beneficis que l’administració concedeix als discapacitats, van exagerar les lesions” i van simular seqüeles per aconseguir la incapacitat i obtenir una pensió.

L’acusat va respondre ahir de manera inconnexa a preguntes de la fiscal i la seva dona va dir que no es podia valdre per si sol. Malgrat això, durant el judici es van veure vídeos en què es va poder veure l’acusat –a qui inicialment la seva dona deia que no reconeixia– fent vida normal. En algunes ocasions, amb bastó però caminant sense ajuda i, en altres, en un bar, comprant, fumant o mantenint una conversa. La fiscalia considera que els fets són constitutius d’un delicte d’estafa continuada i d’un delicte d’estafa processal continuada. Per a cadascun d’ells, la fiscalia demana 12 anys de presó –sis per cada delicte– i una multa de 3.600 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]