Els productors de calçots de Valls tanquen una bona collita fregant els 12 milions de cebes
El confinament comarcal dinamita la recta final de la temporada per al sector de la restauració: “Això ens ha rematat”
Els productors de calçots etiquetats com a IGP (Indicació Geogràfica Protegida) ‘Calçot de Valls’ tanquen una bona collita, fregant els 12 milions de cebes.
Els pagesos s’ho han anat trampejant per vendre pràcticament la totalitat dels calçots conreats, si bé cal tenir en compte que van renunciar a plantar un 25% de producció d’un any normal “per por” a la covid, afirma el president de la IGP, Francesc Xavier Amill.
Mentre els pagesos han salvat els mobles, els restaurants les passen magres amb el nou confinament comarcal. “Aquest tancament ens ha acabat de rematar”, lamenten des de l’Associació de Restauradors de Valls.
Alguns opten per ja no obrir i donar per finalitzada una temporada que, de normal, s’hauria allargat tot l’abril.