Societat

Internament de 4 mesos per a l’alumne de Vidreres

La fiscalia de menors va demanar la mesura per la gravetat dels fets

Obert expedient per intent d’homicidi per l’atac amb arma blanca a una professora

El jutjat de menors de Girona va ordenar ahir l’internament en règim tancat durant un període inicial de quatre mesos per a l’estudiant de 15 anys que va apunyalar dijous una professora de l’institut de Vidreres. El detingut va passar ahir a disposició de la fiscalia de menors, que va sol·licitar la mesura cautelar després de prendre-li declaració per la gravetat dels fets. L’expedient està obert per un delicte de temptativa d’homicidi. Segons la llei reguladora de la responsabilitat penal dels menors, el temps màxim de l’internament és de sis mesos, que es pot prorrogar a instància de la fiscalia, mentre es tramita l’expedient abans de dictar sentència. L’internament en règim tancat representa que el menor d’edat resideixi en un centre, on desenvolupa les activitats educatives, laborals i de lleure.

L’agressió va tenir lloc dijous cap a la una de la tarda quan l’estudiant va atacar la professora amb un ganivet. Segons fonts properes al cas recollides per ACN, la docent va resultar ferida al cap i al coll però també la va intentar agredir a la zona de l’abdomen. La policia local va detenir l’alumne al pati del centre després de l’atac, on alguns professors el tenien agafat. A l’estudiant se l’havia expulsat durant cinc dies per mal comportament. Era el primer dia que tornava a classe després d’haver complert els tres primers –la normativa permet que no siguin correlatius i complia el càstig en dos períodes diferents–. L’adolescent va agredir la professora dins d’una aula, en presència d’altres estudiants.

L’agressió va motivar la repulsa de l’Ajuntament de Vidreres, de la Diputació de Girona i de sindicats de l’educació, entre altres col·lectius. El sindicat Ustec-STEs va afirmar que vetllarà perquè les famílies, els alumnes, els professors i la mateixa docent rebin “tot el suport educatiu, psicològic, administratiu i legal”. El sindicat Professors de Secundària va insistir ahir que les agressions a docents no són casos aïllats i demana que aquests siguin considerats autoritat pública. L’institut de Vidreres va agrair els suports.

LA DATA

29.04.21
Un alumne
de 15 anys expulsat per mal comportament apunyala al coll una professora del seu institut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia