Societat

Capvespre verd

Vilafranca fa doblet de castells de 9 a Altafulla i a Torredembarra i la Jove de Tarragona estrena el 5 de 8

A tot drap! Els Castellers de Vilafranca es van erigir en els grans protagonistes del cap de setmana casteller en firmar dues actuacions amb castells de 9 pisos, la segona de les quals, la de Torredembarra, ahir al vespre, va ser la millor. En el marc de les Festes del Quadre de Santa Rosalia, els verds van clavar d'entrada un magnífic 3 de 9; tot seguit la colla va resoldre sense problemes el 3 de 8 amb l'agulla i va rematar la feina amb un excel·lent 4 de 9 i amb el pilar de 7, ben afinat.

Atenció, però, perquè al costat dels vilafranquins la Colla Jove Xiquets de Tarragona es va apuntar el seu primer 5 de 8 del curs present, una construcció que el tronc tarragoní va saber controlar amb solvència. Es tracta del primer castell de qualitat d'una colla de la qual s'esperen enguany coses molt importants. Pel que fa a la colla local, els Nois de la Torre, es van apuntar el 3 i el 4 de 7.

El periple dels Castellers de Vilafranca, però, va començar dissabte a la tarda a Altafulla, a la seva mítica plaça del Pou, on els vilafranquins van encapçalar el cartell de la vuitena edició de la Diada de les Cultures. Els homes i les dones comandats per David Miret van arrencar amb una estrena, el seu primer 5 de 8 de l'any, que van resoldre sense cap problema aparent, i posteriorment van plantar un 3 de 9 tan excel·lent com el d'ahir. Una torre de 8 sobrada –i amb figuereta inclosa– i el primer pilar de 7 del cap de setmana, molt lluitat, van cloure la primera aparició de la colla en una jornada en què han acaparat gairebé tot el protagonisme. I diumenge que ve: torre de 9 a Mataró. Alhora, els Xiquets de Tarragona van firmar la seva primera clàssica de 8 i els Castellers d'Altafulla van mostrar bones maneres en les construccions de set pisos.

Mataró expectant

I precisament els Capgrossos de Mataró actuaven ahir al migdia a la festa major del Poble-sec, a Barcelona, on van descarregar un 2 de 8 de prova del 2 de 9 a què es volen enfrontar per les Santes. La colla, que va acabar deixant a mitges el pilar de 6 (carregat), ha d'afrontar aquesta setmana clau amb il·lusió i sense por.

L'aventura de la gamma extra és un repte apassionant. De la gent que puguin mobilitzar en els assaigs especials que han convocat en dependrà que diumenge puguin convertir el somni en una realitat inoblidable. El compte enrere ha començat. Van completar el cartell de la diada uns inspirats Castellers de Sabadell, que van descarregar el 2 de 7 (els saballuts ja pensen en el 3 de 8 per quan tornin de vacances), i els amfitrions, els Castellers del Poble Sec, que, amb el 5 de 7 encapçalant la sèrie, van celebrar la millor actuació del seu historial.


La Joves recorda un dels pioners

La Colla Joves Xiquets de Valls va retre homenatge ahir a la memòria de Josep Batet Llobera, que a començaments del segle XIX va ser el cap de la colla dels Menestrals, que posteriorment va prendre el nom de Colla del Pep i de Colla del Roser, i de la qual es va declarar hereva l'actual Colla Joves.

Durant l'acte, que va ser presidit pel vicepresident del govern i casteller Josep-Lluís Carod-Rovira, també es va nomenar el casteller Ramon Barrufet –que fa nou anys que va patir una greu lesió de columna– president d'honor de la Colla Joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]