Societat

Societat

L’oportunitat de reciclar-se

Amb la mediació d’Aspronis, l’empresa Naturitas contracta la segona persona amb discapacitat per treballar a les seves instal·lacions de Massanes

La col·laboració entre una empresa de Massanes i la Fundació Aspronis ha viscut el segon capítol. Naturitas ha ampliat la plantilla i ho ha fet amb persones que, per qüestions físiques o intel·lectuals, podrien tenir menys possibilitats d’inserir-se en el mercat laboral. “Estem molt i molt contents amb la Carina. I ella ho sap”, explica Dídac Vila, cap de magatzem de Naturitas.

La Carina Taberner és de Tordera. Treballa de dilluns a divendres a Massanes. Abans ho havia fet en una bugaderia d’un hotel i havia estat cuidant una persona gran. “Ells [Naturitas] em van ensenyar el que fan, que venen productes ecològics en línia. Em van dir que seria un mosso de magatzem i que reciclaria cartró.”

Taberner s’havia quedat sense feina i va picar a la porta d’Aspronis. “Coneixia casos de gent que trobava feina amb aquesta associació, i vaig entrar a provar-ho.” A la Carina, li van fer tutories i la van posar en contacte amb Naturitas, explica la tècnica en inserció laboral d’Aspronis Mònica Ardanuy.

Naturitas té dues naus a Massanes. Al març van estrenar la segona, de 5.000 m². En total hi treballen un centenar de persones. Vila diu que intenten que “[la Carina] se senti a gust, que formi part de l’àmbit laboral, que se senti que té una feina, que treballi a gust i que ofereixi un servei, que és el que nosaltres volem”, explica.

Triturar i reutilitzar

En empreses de més de 50 empleats, el 2% de la plantilla ha de tenir una discapacitat, destaca la directora tècnica del Servei d’Inserció Laboral (SIL) d’Aspronis, Cristina López. A Naturitas –“volem ser l’Amazon del sector natural”, exposa Vila– no sabien que hi hagués la norma. “Som un món que es dedica al sector natural, bio, ecològic, ecofriendly. Tenim material per fer l’embalatge d’altres empreses, però la nostra política és reciclar tot el que tenim, i la feina que tenen l’Anna Maria [incorporada temps enrere] i la Carina és que, totes les caixes que ens arriben dels proveïdors, les trituren i les utilitzen per fer els paquets de Naturitas”. A la Carina no li ha calgut el Treball en Suport (TAS), hi afegeix López.

La Carina està molt contenta d’haver trobat feina, és una de les 34 persones que el SIL va ajudar a inserir l’any passat (11 en la indústria, 7 en serveis, 5 en comerç, 5 en neteja, 4 en hostaleria i 2 en administració). Aspronis destaca que la feina del SIL és possible gràcies al suport del programa Incorpora de la Fundació de La Caixa. Aspronis, nascuda a Blanes el 1968, atén persones amb discapacitat i col·lectius vulnerables. Té centres a Blanes, a Malgrat i a Palafolls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona