Societat

Saura promet fer tot el possible per evitar una altra tragèdia com la d'Horta de Sant Joan

El conseller d'Interior ha homenatjat els cinc membres del GRAF morts fa un any amb la lectura d'una breu declaració institucional

A la tarda sonaran les sirenes de tots els parcs de bombers de Catalunya

El 20 de juliol del 2009 al vespre, dos homes van calar foc a un bloc de llenya apilat al mas de Pixantó. Era el principi de l'incendi d'Horta de Sant Joan, que va cremar prop de 1.200 hectàrees i que ara fa un any va provocar la mort de cinc bombers que pertanyien al Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) de Lleida. A més, un sisè bomber va quedar ferit.

Aquest dimecres, un any més tard, el conseller d'Interior, Joan Saura, ha volgut recordar a les cinc víctimes, i ha assegurat que el cos de Bombers de la Generalitat i tota la societat catalana reviu avui “el gran dolor” per aquesta pèrdua.

En una declaració en la delegació del govern a Lleida prèvia a la celebració de l'acte d'homenatge institucional que té lloc avui, Saura ha recordat els difunts “Ramon, Pau, Jordi, Jaume i David”, als quals ha agraït la seva dedicació i professionalitat, que els va costar la vida, i ha tingut paraules d'alè per a Josep Pallàs, el bomber que va quedar greument ferit en el foc.

“Vull que tots els bombers sàpiguen que a la societat catalana els valorem, els reconeixem, els admirem i els necessitem”, ha subratllat el titular d'Interior del govern. A més, ha manifestat el seu compromís i el de la Generalitat per “fer tot els que faci falta” perquè mai torni a repetir-se una tragèdia com aquesta.

Els actes de record es faran durant tot el dia. A Lleida ciutat, on pertanyien els GRAF, se celebrarà, a les instal·lacions de la Regió d'Emergències, una ofrena floral en record de les víctimes. A la tarda sonaran les sirenes de tots els parcs de bombers de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia