Societat

Les defenses dels 13 universitaris jutjats per aldarulls posen en dubte unes identificacions que els mossos confirmen

“Vam sentir por, impotència i ràbia per un atac gratuït que no enteníem” explica una empleada del banc

Les defenses dels 13 universitaris acusats de desordres públics i danys en una manifestació d’estudiants del 2 de març del 2017 han posat en dubte de manera reiterada les identificacions durant la primera sessió del judici a l’Audiència de Barcelona.

Els agents han exposat que en dues ocasions els acusats es van amagar sota un llençol per canviar-se de roba i dificultar les identificacions, però que amb l’anàlisi de les imatges les van poder confirmar.

En canvi, els advocats de la defensa han demanat la impugnació de les imatges en considerar que són editades per mostrar una cronologia dubtosa. “Vam sentir por, impotència i ràbia per un atac gratuït que no enteníem” ha explicat una empleada de l’oficina bancària on es van trencar dos vidres amb martells.

Els diversos agents que han intervingut han exposat que els acusats van actuar de manera “concertada” i que mentre alguns duien a terme les accions, altres portaven les motxilles, seguien l’acció i estaven pendents de l’entorn. Els mossos també van fer un seguiment d’alguns dels acusats els dies posteriors.

Pel que fa als vídeos aportats, els mossos han dit que l’ordre cronològic està determinat per “qüestions lògiques” quan no es pot determinar per les metadades dels arxius.

Per identificar les persones que van dur a terme les accions vandàliques els agents de la policia científica van utilitzar les imatges que els van facilitar els instructors. Van fer aquestes identificacions amb col·laboració amb la Brimo i tenint en compte imatges de protestes anteriors. La constitució, les ulleres, el calçat o la complexió física són alguns dels elements que van tenir en compte.

A les preguntes d’advocats de la defensa sobre imatges que a parer seu no semblen coincidents amb la mateixa persona, un dels agents ha explicat que cal recórrer al vídeo original perquè les captures de pantalla no tenen prou qualitat per determinar si es tracta de la mateixa persona.

La fiscalia demana 8 anys i mig de presó per a 13 estudiants acusats de desordres públics i danys en una manifestació d’estudiants que va començar a la plaça Universitat de Barcelona per reclamar la reducció de les taxes universitàries el 2 de març del 2017, organitzada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona