Gastronomia
La Taverna del Mar eleva l’horitzó
El restaurant, al límit entre Sant Feliu de Guíxols i S’Agaró, habilita una nova terrassa club per a reserves de grups petits, íntima i amb bones vistes
Presenten l’espai i els nous còctels de Javier de las Muelas (Dry Martini)
Les germanes Júlia, Virgínia i Carina Ensesa obren, aquesta temporada, una terrassa club a la Taverna del Mar, el restaurant que gestionen des del 2014, en primera línia de platja al límit entre Sant Feliu i S’Agaró. A banda de l’oferta culinària, amb la cuina a càrrec del palamosí Lluís Planas i el xef Romain Fornell com a director gastronòmic, el 2018 ja van habilitar la zona exterior com a chill-out, però ara fan un pas més per oferir un espai “més íntim”, destaca el director del grup La Gavina, Alberto de Pau. Obrirà als vespres (de les set del vespre fins a les dues de la matinada) a partir de dimecres. I caldrà reservar-hi una de les sis taules, cadascuna amb capacitat fins a 6 persones. També es pot destinar tota la terrassa a festes privades de fins a 40 persones.
Històricament, el terrat havia servit per als mals endreços, com ara emmagatzemar-hi cadires i caixes de begudes, però definitivament estava desaprofitat. Amb ornamentació floral, una simple barana i mobiliari exterior, ara esdevé una talaia privilegiada al mig de la badia de Sant Pol i S’Agaró.A l’espai, a banda de l’ampolla de xampany que oferiran pel preu de reservar taula, s’hi podran degustar els còctels que el grup La Gavina incorpora també enguany en col·laboració amb el Dry Martini, del prestigiós bàrman barceloní Javier de las Muelas. El cocteler reivindicava, dissabte, “la cultura del bar dins de la gastronomia”, ja que entre copes “es roden moltes de les grans escenes de la vida” i arrenquen “moltes històries d’amor”. A banda dels combinats clàssics del Dry Martini, com ara l’scented Negroni, el Dry Martini frappé o el Tommy’s Margarita, destaquen mojitos amb sucs i còctels sense alcohol, com ara el nou Gavina, una creació per a la col·laboració encetada.