Societat

Trenta varietats de cervesa artesanal

Diversos productors catalans de cervesa artesana van oferir ahir un tast popular

Són d'estil cerveser belga o alemany

Fins a trenta-cinc varietats de cervesa va poder tastar el públic ahir, en la Mostra de Cervesa Artesana que es va instal·lar a la plaça dels Alls amb motiu de la Firagost. Nou empreses cerveseres d'arreu de Catalunya van aprofitar la jornada per promocionar el seu producte sota els auspicis de l'expert tastador Antonio Gómez Pajuelo, que, després de tastar la majoria de cerveses, va donar detalls als espectadors de les característiques de cadascuna.

L'elaboració artesanal és el denominador comú de tots aquests productors que obtenen un resultat final molt semblant a l'estil cerveser belga, alemany o anglès. I que “res tenen a veure amb la producció industrial”, com explicaven els creadors de Les Clandestines, de Montferri (Alt Camp). “Són cerveses de fermentació alta, sense filtrar ni pasteuritzar perquè així conserven tot el sabor”, expliquen els elaboradors de Les Clandestines, que identifiquen la seva marca amb el nom i tres ratolins, un per a cadascun dels membres que formen l'empresa. Ells produeixen sis tipus de cervesa: la de quatre maltes, l'ecològica, la de gust i aroma de farigola, la negra i dues més d'especials que combinen la mel amb més de vuit graus d'alcohol, i la de malta d'espelta. Produeixen 1.800 litres mensuals i vint mil ampolles anuals que distribueixen a tot el Camp de Tarragona i Barcelona, però sempre en cellers, bars especialitzats, agrobotigues o cooperatives de consum. Ahir, també es van presentar a la mostra altres marques que es troben en fase d'experimentació, però que ja han aconseguit produir uns quatre-cents litres mensuals de cervesa. Aquest és el cas de la marca Reptilian, del Vendrell, i en què el seu artífex pot presumir d'acabar sempre el producte en totes les fires que recorre i que, ara com ara, són la principal línia de venda al públic. El propietari de la marca Reptilian deixava tastar al públic les seves varietats de cervesa amb els gots que servia damunt el taulell que ell mateix –ebenista de professió– ha construït. La més singular, sens dubte, la de sabor amargant, “que ja té un públic”, assegura aquest aspirant a mestre cerveser que camina cap a la professionalització gràcies als cursos especialitzats que li aporten coneixements ben específics per fabricar la seva pròpia cervesa. A més de l'amargant també n'elabora amb espelta cultivada a les Piles de Gaià (molt mediterrània) o amb blat de cultiu ecològic, amb malta torrada i, fins i tot, una de caramel·litzada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES