Monogràfics

LA FATARELLA (Terra Alta)

Festes majors d'estiu

Repic de festes

Un repic de campanes aquest migdia avisarà els veïns de la Fatarella que les festes ja no tenen aturador. De fet, enguany les campanes seran més protagonistes que mai, perquè el dia 8 la Confraria de Campaners de Catalunya oferirà un repic especial, ja que els campaners del poble s'han adherit a l'entitat, que vetlla per recuperar els sons que han acompanyat generacions.

El tret de sortida oficial, però, el donarà Carme Alba Llop, que pronunciarà el pregó. Com és tradicional, cada una de les jornades està especialment dedicada a un col·lectiu, però oberta a tothom, i amb la plaça a punt per a les dansades de jota. Altres actes tradicionals són les plegues dels majorals i dels fadrins, les curses de rucs i la cercavila de disfresses que protagonitza la canalla. D'altra banda, durant aquests dies es podrà ballar amb les orquestres L'Habana, Valencia i Magnum. Tampoc faltaran les havaneres, la música de cobla i de banda i el concert adreçat al públic més jove, amb Betagarri i Xeic!

Finalment cal destacar el repte que es planteja com a passatemps de les festes: mirar les fotografies publicades al programa i trobar-hi 21 diferències amb la realitat.

Del 6 al 12 d'agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.