Societat

Coets per oblidar les penes

Capgrossos, gegants i un espectacle pirotècnic arrodoneixen l’acte inaugural de la festa de Girona, després de mesos de restriccions

Els concerts nocturns donen la possibilitat als joves d’esbravar-se fins a la matinada

Quatre cercaviles de gegants (la Baba Babarota, la Fal·lera Gironina, els de Santa Eugènia de Ter i els de l’Esquerra del Ter i Caixa de Trons) van animar les hores prèvies al pregó inaugural de la festa de Girona. Van confluir a la plaça del Vi, on van passar moltes coses abans i després que el GEiEG, representant de l’esport de base i amateur, fos el centre d’atenció.

Per fer temps per al parlament al balcó de la plaça del Vi i l’espectacle posterior amb la flama i la torxa incloses, va haver-hi música i balls tradicionals. Va haver-hi els bastoners de la Fal·lera Gironina, la música de la Girona Big Marxing Band i van ballar els gegants, incloent-hi en Gerió, que té tres caps i sis braços, i els capgrossos, com ara l’Esquivamosques, el Mercader i el Merdisser. Després del pregó, van tornar els balls i hi va haver retrò de coets i anella de foc dels Diables de l’Onyar. Els coets eren visibles des de la Rambla i també es van disparar a altres punts de la ciutat. Era una manera de deixar enrere les penes del passat i les restriccions imposades per la Covid-19.

Per Sant Narcís, tampoc hi falten les Fires Populars, que arriben a l’edició número 22. El programa inclou activitats des d’ahir i fins al dissabte 6 de novembre. Ahir, poc després del protagonisme del GEiEG i dels focs artificials a la plaça del Vi, hi va haver, també, el pregó popular, a càrrec dels Grups de Suport Represaliades de Girona, el Bicicrucis i concerts al davant de l’Ateneu 24 de juny, al carrer Ferreries Velles, al Barri Vell.

Els més matiners d’avui, festa gran a Girona (diada de Sant Narcís), podrien arribar a coincidir pels carrers del Barri Vell, la Devesa i el Mercadal amb els més tardans de la primera nit de concerts a la Copa. Oques Grasses i Biflats han estrenat aquesta matinada l’escenari de la Copa, que serà un dels centres neuràlgics de la festa. Hauran allargat fins a dos quarts d’onze del matí els joves de barraques? A aquesta hora els capgrossos recorreran el Barri Vell des de la plaça de la Catedral fins a la plaça del Vi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA
recerca

Un estudi de la UAB obre la porta a noves teràpies contra el Parkinson

Cerdanyola del Vallès
GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA
Educació

Famílies de Barcelona reclamen modificar els criteris de preinscripció a I3

Barcelona
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat