Societat

Les Fires, a tot gas pel cap de setmana i evitant la pluja

El primer dissabte afegeix, a les ganes de festa demostrades pels gironins, les dels visitants d’arreu de la demarcació i de Catalunya

La Devesa va bullir tot el dia

El matí del primer dissabte de les Fires de Sant Narcís es va llevar al ritme dels tambors de les Matinades, però amb un cel rúfol i l’amenaça de les masses de núvols que encerclaven el Gironès. Però el patró, vuit segles després d’enviar les mosques als francesos, ahir va mantenir les precipitacions a ratlla sobre la costa i, a més dels veïns, visitants d’arreu de Catalunya van tornar a omplir de mica en mica els carrers de Girona. Els hostalers en donaven fe, ahir amb molts establiments sense habitacions disponibles, i xifres mitjanes del 90% d’ocupació entre dijous i dilluns. Es demostra darrerament que qualsevol cap de setmana llarg fa moure els catalans, i molts han volgut tornar a gaudir de la festa major oficiosa de tardor de tot el país.

De bon matí, però, l’ambient era encara fresc. Cap a quarts de dotze, la plaça Assumpció del barri de Sant Narcís es va començar a animar amb una activitat clàssica, la penjada de mosques a la façana del centre cívic. Desenes de mosques petites, negres i blanques, van ser confeccionades pels infants en el taller a peu de plaça. També n’hi havia que les duien a punt fetes de casa, amb el tutorial difós per Mifas.

El moment culminant va arribar abans del migdia, quan van penjar la mosca grossa feta pels veïns i els esplais Patuleia i Sant Narcís. L’alcaldessa, Marta Madrenas; el vicealcalde, Quim Ayats, i la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, van presenciar la cerimònia d’hissada de la mosca, a més de retrobar-se amb els veïns i fer-la petar una estona. La festa es va allargar, amb música i animació, fins a l’hora del vermut.

Atraccions a tota marxa

A la Devesa, tot just al migdia, la fira d’atraccions bullia d’activitat, hores abans del pic teòric del capvespre. Aprofitant la temperatura temperada, moltes famílies potser van optar per avançar la visita per evitar aglomeracions. I entre els firaires, el seu portaveu, Hug Castillo, deia en declaracions a l’agència ACN que estaven “especialment satisfets” per un bon final de temporada que, a banda de compensar-los els calaixos buits durant mesos, els dona esperances per tirar endavant. Ara bé, sempre els queda la incertesa que pugui ploure. Ahir no va passar.

Al capvespre, l’ambient encara era més massiu al recinte, però a les atraccions tothom complia la normativa sanitària. L’altre control possible, el de felicitat dels més petits, es podia copsar simplement mirant-los als ulls, brillants d’alegria.

També pels carrers del Barri Vell, el tràfec de públic era dels que ja gairebé no es recordaven. Entremig, visites guiades, concerts arreu, terrasses plenes i la batucada festiva des del pont de Pedra, que va servir per canalitzar i per fer sentir les ganes de festa i diversió dels gironins i dels de més enllà. L’únic maldecap, mirant de deixar enrere el fantasma del coronavirus, trobar un preuat lloc d’aparcament.

LA XIFRA

90
per cent
d’ocupació han assolit els establiments hostalers gironins aquest cap de setmana llarg. Molts, plens del tot ahir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA