Societat

Els teatres es tornaran a omplir amb els Pastorets

Una cinquantena de companyies preparen més de 200 representacions, el doble de les de l’any passat

Teatres i sales d’assaig d’arreu de Catalunya bullen amb l’activitat dels grups de Pastorets que ultimen els preparatius per arrencar la temporada 2021/22. En total s’estima que una cinquantena de grups faran unes 200 representacions, el doble de la temporada passada, marcada clarament per les restriccions imposades per la covid. Més del 80% dels grups que integren la Coordinadora de Pastorets de Catalunya oferiran representacions aquest any, doblant xifres de l’any passat, però encara lluny de recuperar el volum de grups i representacions d’abans de la pandèmia.

Des de la coordinadora s’espera que, amb les restriccions vigents, però amb l’aforament de les platees complet, les representacions de Pastorets contribueixin a la recuperació de la cultura popular del cicle nadalenc i a les tradicions familiars, i que esdevinguin també una alternativa per celebrar les festes de Nadal de manera segura i apostant per la cultura.

Les 6.000 persones que de manera altruista formen aquest moviment social afronten la temporada amb moltes ganes i treballen per mantenir el foc més viu que mai.

Qui vulgui gaudir d’una representació de Pastorets en podrà trobar una a pocs quilòmetres de distància. Amb l’objectiu de facilitar la cerca de representacions de manera conjunta, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya manté la pàgina web www.pastoretsdecatalunya.cat, un lloc web que s’ha renovat per complet aquest any.

Les representacions de la temporada arrencaran el pròxim 18 de desembre amb les representacions a Barcelona (Centre Sant Pere Apòstol i Teatre de Sarrià), Collbató, Rubí, Sabadell, Sitges i Premià de Mar, i es clouran el 13 de febrer amb la darrera representació dels Pastorets del Vendrell.

Des de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya es valora molt positiva-ment l’esforç que s’ha fet per part dels grups per recuperar la normalitat de les representacions i es fa una crida als espectadors recordant que la cultura és segura. El nou coordinador general de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Josep Peramiquel, que va ser nomenat el mes d’abril passat en assemblea general telemàtica, fa una crida al públic perquè gaudeixin del fenomen teatral nadalenc per excel·lència i recorda que les representacions de Pastorets són un espectacle complet que combina la música, la dansa, el teatre, la història i la cultura popular, convertint-los en una experiència única arreu.

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya es va fundar l’any 2007 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu de Catalunya. És una federació d’entitats que té com a objectiu establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació, i estudiar i fomentar la recerca del fenomen Pastorets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona