Catalunya manté tres restaurants de tres estrelles Michelin
La ‘Guia Michelin’ castiga Catalunya i només dona una nova estrella a l’Atempo de Barcelona, de Jordi Cruz
Males sensacions ahir a València en la gala de la Guia Michelin, en què només un restaurant català va guanyar una de les noves estrelles. Es tracta de l’Atempo de Barcelona, de Jordi Cruz, a la cuina del qual hi ha el xef Iñaki Aldrey Teruel. A banda d’aquesta estrella, cap més de nova. És a dir, cap dels restaurants catalans que ara tenen una estrella en va aconseguir una segona.
Tanmateix, sí que van renovar la màxima distinció, les tres estrelles Michelin, els tres restaurants catalans que ja les tenien: l’ABaC, del xef Jordi Cruz, a Barcelona; El Celler de Can Roca, dels germans Roca, a Girona, i el Lasarte, a Barcelona, dels xefs Martín Berasategui i Paolo Casagrande. A diferència del que s’esperava, el Disfrutar, de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, que té dues estrelles, no va aconseguir la tercera.
Fins a 600 persones van assistir ahir a la nit al Palau de les Arts de València a la gala de la Guia Michelin Espanya i Portugal 2022, que va suposar el retrobament del món gastronòmic, ja que l’any passat la cerimònia va ser virtual. El fil conductor va ser la sostenibilitat, motiu pel qual la Guia Michelin va repartir, per primera vegada, estrelles verdes per premiar els restaurants que tenen entre les seves prioritats la sostenibilitat. Joan Roca, d’El Celler de Can Roca de Girona, va ser un dels guardonats amb l’estrella verda.
La Guia Michelin va premiar per primera vegada un jove talent, Mario Cachinero, del restaurant Skina de Marbella, i un xef mentor, que va ser Martín Berasategui.
Entre els nous restaurants que aconsegueixen una estrella Michelin, hi ha l’Ibaya, a Soldeu (Andorra), al capdavant del qual hi ha el xef Jordi Grau; La Gaia, a Eivissa, del xef Òscar Molina, i el Zaranda, a Palma, del xef Fernando Pérez. Un altre català, Ricard Tobella, va ser premiat amb una estrella pel seu restaurant Deessa de Madrid.
LA XIFRA
LA DATA
Le Cordon Bleu tria cinc catalans
La prestigiosa escola de cuina Le Cordon Bleu de Madrid va publicar ahir la llista dels 50 estudiants seleccionats que participaran en la desena edició del premi Promesas de la Alta Cocina. Entre els seleccionats, hi ha cinc alumnes catalans: Estefanía Rodríguez Álvarez, de l’institut Baix Empordà de Girona; Luisa Katherine Balaguer Pérez; Bernat Iglesias Rebull i Marc Limia Sanahuja, del CETT de Barcelona, i Joan Gual García, del CIPFP Benicarló de Castelló, però natural de Tarragona. Un gironí, Ezequiel Álvarez Borroso, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, va ser el guanyador de la cinquena edició del premi.