Societat

La rifa de Nadal fa arribar a Camprodon 60.000 euros

Els reparteix l’administració número 1 del carrer de València, una de les més històriques del Ripollès

Es tracta de deu dècims d’un cinquè premi, el més matiner del sorteig nadalenc

El premi important més matiner del sorteig de la rifa de Nadal d’ahir va deixar una pessigada de 60.000 euros a Camprodon, a l’administració Camprolot, SL, la número 1, situada a la finca 57 del carrer de València, un dels eixos comercials més concorreguts i populars del Pirineu gironí. Les nenes i nens de Sant Ildefons encarregats de cantar-lo el van treure cap a un quart de deu del matí. Aquesta administració va vendre deu dècims del número 92051, premiats amb 6.000 euros –un 300 euros per euro jugat– i, per tant, va repartir 60.000 euros en total.

El responsable d’aquesta administració de loteria, Ramon Bosch, va detallar que tots els dècims s’havien venut per finestreta a particulars i va dir que cap dels afortunats no havia passat per l’administració. Això no obstant, ahir en aquesta administració no es van repetir les escenes típiques d’aquestes ocasions, de curiosos a l’exterior i acumulació de mitjans de comunicació buscant el premi de trobar alguna de les persones afortunades.

Bosch va explicar que fa deu anys que regenta aquesta administració, que és l’única de Camprodon, i que és el primer premi que reparteix de la rifa de Nadal. Ell mateix, però, va remarcar que la seva administració ha repartit altres premis rellevants. El més important, quant a quantitat de diners repartits, va ser un primer premi de La Primitiva, d’1,7 milions d’euros. A més, va vendre números premiats entre 60.000 i 70.000 euros corresponents a la Bonoloto i a la mateixa La Primitiva. Finalment, va repartir un segon premi del sorteig dels dissabtes de la loteria estatal.

Ramon Bosch va voler recordar que l’administració 1 del carrer de València de Camprodon té molta tradició i que la seva anterior propietària sí que va repartir altres premis importants de la rifa de Nadal. En concret, va vendre un tercer i un quart premi.

La sort del Ripollès

En altres municipis del Ripollès, la rifa de Nadal hi ha dut sort diverses vegades. La loteria El Trèvol de la plaça de Clavé de Ripoll, una de les més històriques a la comarca, va repartir 34,9 milions d’euros d’un quart premi del sorteig de l’any 2012. Es dona la casualitat que el mateix número havia estat premiat prèviament en un sorteig de l’agost. Es tracta del número 23475, que és l’escollit per alguns ripollesos des de fa quaranta anys.

Engrunes de cinquens a Lliçà i al barri de Sant Andreu

Només un dels vuit cinquens premis va ser generós amb Catalunya. El 70316 va deixar 8,1 milions repartits en 106 sèries venudes a l’administració número 216 del carrer de Joan Torras del barri de Sant Andreu de Barcelona i 30 més a l’administració número 2 de Lliçà d’Amunt.

L’administració de Sant Andreu va repartir els dècims entre els veïns, segons Juan Carlos Cives, l’administrador. Alguns s’hi van acostar, com l’Ariadna i l’Enric: “Estàvem al sofà en pijama veient el sorteig i quan ha sortit el número ell ha dit que era el nostre. Jo no m’ho podia creure. Ens hem emocionat molt, perquè mai ens havia tocat res”, cridava l’Ariadna. La parella té clara la destinació dels diners guanyats: “Seguir estalviant per a l’entrada d’un pis.” La seva veïna Josefa només s’atrevia a admetre que “el Pare Noel dels nets serà molt especial”, acompanyant-ho amb un gran somriure.

A Lliçà d’Amunt, la protagonista va ser la cooperativa La Lliçanenca. Va repartir en participacions de 5 euros les 30 sèries del número 70316, amb la qual cosa cadascuna rebrà 15.000 euros. L’administració La Bruixa d’Oc de Lliçà va vendre 30 sèries a La Lliçanenca i en va enviar 30 més a Villamañán (Lleó). La cooperativa té una desena d’empleats, és “el petit súper de tota la vida del poble”, on es venen productes agrícoles i aliments de proximitat, explicava Olga Soria, l’administradora de loteria. L’encarregat de la botiga, Genís Rodríguez, explicava que el número no el comprem cada any. “El president el va veure, li va fer patxoca i el va agafar”, explica Rodríguez mentre a la butxaca el telèfon li segueix vibrant i sonant. “No el va triar ni per dates ni per res de l’estil”, aclaria. Els guanyadors són clients habituals, la majoria dels municipis de la Vall del Tenes, que sovint compren a la botiga. “Ve molta gent d’arreu de la comarca perquè busquen assessorament i productes vinculats amb el món agrari i l’horta”, explicava. Això va fer que el número “volés”, perquè al novembre ja no els en quedava cap i ni es recordaven del sorteig, gairebé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.