Societat

Alerta per la reducció de les quarantenes

Els experts entenen que hi ha risc perquè no hi ha prou evidència científica

Els experts veuen amb preocupació la reducció de les quarantenes de 10 a 7 dies per al conjunt de la població. La presidenta del comitè científic assessor del Departament de Salut, Magda Campins, va declarar ahir a Catalunya Ràdio que la decisió és “imprudent” perquè no se sap encara si el període de contagi de l’òmicron és menor que el d’altres variants.

Campins considera que la mesura s’ha adoptat per criteris econòmics i que també “hi ha problemes en determinats sectors per poder continuar funcionant amb normalitat”. Des del seu punt de vista, la mesura hauria tingut més sentit si s’hagués aplicat en serveis essencials.

El metge i investigador Salvador Macip també considera que reduir el temps de les quarantenes és “augmentar una mica el risc perquè no tenim prou dades encara sobre quants dies s’és infecciós amb l’òmicron”.

Alerta pels tests d’antígens

Campins també va alertar ahir sobre l’ús que algunes persones estan fent dels tests d’antígens. L’experta va advertir que un únic test d’antigen pot generar “una falsa seguretat”, ja que no només és clar que els tests només són del tot fiables en el cas dels positius, sinó perquè hi ha molts casos de “falsos negatius”, gent a qui el test diu que no està contagiada del coronavirus tot i tenir símptomes i que després es comprova que sí que el té amb una prova PCR. Campins va demanar molta prudència per Cap d’Any i que la gent es relacioni només amb la seva bombolla.

25.174 contagis i el risc de rebrot en 3.058 punts

Les dades epidemiològiques continuaven ahir disparades a Catalunya. El Departament de Salut va declarar 25.174 nous contagis, amb 45 ingressats més (1.610) i 13 crítics més a les UCI (426). El risc de rebrot segueix pujant i ja estava ahir en 3.058 punts, una xifra mai assolida fins ara que indica també com d’intensa és ara mateix la transmissió comunitària. La darrera setmana el 17,56% de les proves han donat positives, quan l’OMS xifra en un 5% el percentatge per considerar la pandèmia sota control. I la incidència a 7 dies va créixer de 1.068,26 a 1.150,95 casos per 100.000 habitants (1,70%). L’hospital Arnau Vilanova de Lleida va restringit ahir les visites.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ