Societat

tromba d'aigua al litoral tarragoní

Els bombers reben un centenar d'avisos a causa de l'aiguat

Tallen algunes carreteres per l'acumulació d'aigua a Altafulla i Cunit, i l'A-7 s'inunda a l'Ametlla de Mar

Un tros de balcó cau sobre un cotxe a Reus

De sud a nord, una forta tempesta amb aparell elèctric va recórrer les comarques tarragonines a partir d'ahir al migdia. L'aiguat va afectar sobretot les comarques del litoral, amb registres que van superar el 70 litres a municipis com Torredembarra i van arribar als 73 litres a l'Arboç, als 80 litres per metre quadrat a Creixell o als 83 a Deltebre. A les Terres de l'Ebre, on al tromba d'aigua va deixar 68 litres a l'Illa de Buda, també van tenir problemes amb els llamps, que van entrar a un parell d'habitatges. Algunes comarques no van registrar tanta precipitació, com és el cas del Baix Camp, on per exemple a Pratdip es van recollir 21 litres per metre quadrat i les Borges del Camp 42.

L'aiguat va obligar els bombers de la Generalitat a fer nombroses sortides, la majoria per inundacions de baixos, entre la una del migdia i les cinc de la tarda. La centraleta del cos va rebre més d'un centenar d'avisos de veïns per caiguda de branques, neteja de vies afectades i inundacions a soterranis. Al Càmping Tamarit, d'Altafulla, dues dotacions de bombers van treure uns turistes d'una caravana, ja que l'alt nivell de l'aigua els impedia sortir del vehicle i els carrers del municipi van quedar negats d'aigua. A Reus, un tros de balcó d'una casa del carrer Peníscola va caure sobre un cotxe, sense que hi haguessin ferits.

L'acumulació d'aigua també crear problemes de circulació, obligant a tallar, en tots dos sentits, l'N-340 a Altafulla. Els cotxes es van desviar per l'autopista, des de les 5 fins a les 7 de la tarda. La visibilitat en aquesta via era molt reduïda entre Tarragona i Vilafranca. Igualment, també es va haver de tallar la C31 a l'altura de Cunit, i la T-210 a Torredembarra, segons el Servei Català de Trànsit.

LA XIFRA

50
van ser les sortides
dels bombers a les comarques tarragonines. La majoria per petites inundacions de baixos i soterranis.

Suspenen el Cambrirock i Sabina

La pluja va obligar l'organització del Cambrirock a suspendre el primer concert del festival, amb Mägo de Oz, Kota Zero, Uzzhüai i Killus, però les entrades es tornaran a partir de dilluns. A Deltebre, l'Ajuntament també va optar per suspendre el concert de Joaquín Sabina, per al qual ja s'està buscant una altra data per abans de l'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat