Societat

Canvi a Ripoll d’un carrer franquista

Els veïns del barri de Fuensanta podran escollir entre tres opcions de nom nou

Els veïns del barri de Fuensanta de Ripoll escullen, dissabte vinent, el nom que ha de substituir el d’aquest general franquista que ostenta des de final de la dècada dels 60, i es tancarà també així un polèmic procés iniciat fa més de cinc anys. Els noms proposats per la comissió de la memòria històrica local són Ferrocarril, dels Ferroviaris i de la Cooperativa de Sant Eudald. Tots estan relacionats directament amb el barri. Els dos primers perquè els terrenys sobre els quals es van construir els dos blocs que formen el barri els va cedir la Renfe i, el segon, perquè és el nom de la cooperativa que els va promoure.

El nom actual prové del general malagueny Serafín Sánchez Fuensanta, que és qui va contribuir a desencallar els tràmits per construir els pisos, que van poder ser ocupats l’any 1968.

L’Ajuntament de Ripoll té previst muntar una vela al barri, dissabte vinent, perquè totes les persones amb dret a vot puguin expressar la seva tria. En concret, hi podran participar els llogaters i els propietaris amb pisos al barri de Fuensanta. A més, el vot dels propietaris que, a més, siguin residents, tindran valor doble. El resultat serà ratificat pel ple.

El canvi de nom del carrer va provocar, quan es va començar a proposar inicialment, l’oposició d’una trentena de residents de la zona, no per motius polítics, segons van voler deixar clar des del primer moment, sinó preocupats pels problemes administratius que es podien derivar d’aquest canvi, per exemple, en les escriptures dels seus habitatges o en les hipoteques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia