Societat

Societat

El puzle de la coberta

La preparació per cobrir la pista poliesportiva de Fontajau es fa per separat: els pilars d’una banda i les bigues i l’estructura d’una altra

L’Ajuntament confia que les obres estiguin al maig, després de l’intent fallit amb una altra empresa

El 17 de desembre passat, l’Ajuntament de Girona va formalitzar el contracte de construcció de la coberta de la pista poliesportiva del barri de Fontajau per un import de 492.539,86 euros. L’empresa beneficiària, Solid Building, de Cardedeu (Vallès Oriental), hauria d’executar les obres en un termini de quatre mesos. “Confiem que estaran acabades a finals de maig”, indica el regidor d’Urbanisme, Lluís Martí (Junts). Seria el final d’un llarg procés.

És el segon intent de cobrir la pista, una vella reivindicació de l’Associació de Veïns de Fontajau-Rambla Xavier Cugat. De fet, va ser la tria veïnal en els pressupostos participats del 2017 i el 2018. La primera empresa adjudicatària, Comsa Service Facility Management, no va complir, segons l’Ajuntament, que li va resoldre el contracte a principi de l’any passat. La societat només va deixar fet el 15% de la feina i, ara, una altra es cuidarà del 85% que resta. Les obres es van interrompre la tardor del 2019 i es reprenen gairebé dos anys i mig després.

La renúncia

Un cop resolt el contracte a Comsa, que també va deixar a mig fer l’obra a la central del Molí del carrer Santa Clara, l’Ajuntament va revisar el projecte i va iniciar el procediment de nou. A l’agost, havia escollit l’empresa Cubiertas y Pinturas Hergar perquè completés la coberta de Fontajau, però la societat, amb seu a Leganés (Madrid), hi va renunciar, tot i haver obtingut la millor puntuació. Al final, serà Solid Building que farà l’obra i ja hi està treballant des de fa setmanes.

El regidor Martí és optimista i diu que aquesta societat està en procés d’elaboració de l’estructura, que es produeix a dues bandes: d’una banda, els pilars, “metàl·lics i de formigó”, i de l’altra, unes bigues “considerables”, que s’estan fent a Astúries. “Ara, no es veu que s’hi treballi, però la previsió és que, quan estiguin fetes les dues parts, s’ajusti en el temps per encaixar una cosa i l’altra”.

El projecte de la coberta preveu una estructura amb una forma convexa en un lateral i formada per jàsseres de fusta corbades. El veïnat guanyarà un miler de metres quadrats d’ombra i aixopluc. Hi podran fer cinema a la fresca i el cagatió, entre altres activitats, exposava al setembre el president de l’associació de veïns, Joan Serra.

La pista poliesportiva de Fontajau és entre els carrers Amical Mauthausen i Antoni Varés i Martinelli, i l’avinguda Josep Tarradellas i Joan. Ara hi ha porteries per a futbol sala i cistelles de bàsquet. És una zona d’esbarjo per jugar i passejar (amb i sense gossos).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres