CARMEN GUZMÁN

«El teatre de les Roquetes es va tancar i s'ha deixat ensorrar»

L'Associació de Veïns de les Roquetes inicia una nova etapa amb l'objectiu d'obrir les portes de l'entitat als ciutadans i de reclamar més inversions en un nucli que té «moltes mancances»

Carmen Guzmán substitueix Miquel Marsal al capdavant de l'Associació de Veïns de les Roquetes. La nova presidenta de l'entitat aposta per «treure al carrer» l'associació amb activitats com ara la setmana cultural i la mostra gastronòmica, i anuncia que promourà el «diàleg» amb l'Ajuntament.

–A què es deu el procés de renovació de la junta de l'associació que han portat a terme en els darrers dies?
–«No va ser una decisió, sinó una necessitat; van dimitir quatre persones de cop, i no es podia tirar endavant: primer va ser el president; després, el tresorer, la secretària... Va ser bastant inesperat. No va quedar ningú que tirés això endavant. Es va constituir una presidència d'urgència en la qual van quedar quatre persones. Va ser llavors quan se'ns va convocar a nosaltres, els que hem entrat de nou, per explicar-nos la situació i demanar-nos un cop de mà.»
–Vostè també forma part d'altres entitats de les Roquetes.
–«A partir del setembre se'm va oferir formar part de l'AMPA de l'Institut Alexandre Galí. També participo en la junta del Bàsquet Roquetes. Al cap de poc temps, un amic em va comentar els problemes que hi havia a l'associació.»
–Una de les primeres accions que ha donat a conèixer l'associació és el suport als veïns per combatre la crisi econòmica, dins una nova plataforma de caire comarcal. Com pensen ajudar els roquetencs?
–«La nostra tasca dins la plataforma serà molt local; donarem suport als ciutadans de les Roquetes, i en l'àmbit del carrer, deixarem obert el local per a tot el que se'ns demani: si es necessita, per exemple, que vingui un advocat per assessorar persones que tinguin problemes amb la hipoteca, o per temes laborals, nosaltres oferim aquest lloc. També hem d'informar-nos per començar a muntar un banc d'aliments.»
–Han anunciat l'organització de la setmana cultural per Sant Jordi.
–«Volem sortir al carrer dos o tres dies, tots els que puguem. Aquest any serà el banc de proves. El dia 23 d'abril serà el típic: roses, llibres, que la gent ens conegui, i donar tota la informació de les tasques que podem tirar endavant. Dedicarem dos dies a la canalla, amb activitats amb el Duc, la fera de foc de les Roquetes que enguany compleix el desè aniversari. També volem vincular la setmana cultural amb el Dia de la Dansa, el 29 d'abril. L'associació patrocina una escola de ball que dóna classes de gim jazz, hip hop i funky, i pretenem fer un dia conjunt amb tota la gent de les Roquetes que es dedica a la dansa.»
–De quina manera volen recuperar la tradicional mostra gastronòmica de les Roquetes?
–«La mostra és una de les activitats més significatives que ha portat al carrer l'associació. L'any passat, però, no es va organitzar. Ara l'Ajuntament ha proposat incloure-la en una fira d'entitats, al mes de setembre. Nosaltres no estem d'acord amb això; podem col·laborar, però no volem que ens prenguin el nom, i ho volem aclarir.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES