Societat

La plataforma No a la MAT presenta un recurs davant el Tribunal Suprem

Red Eléctrica de España defensa que aquesta línia és necessària per millorar "la situació molt precària" del servei a Girona

La plataforma No a la MAT ha presentat avui davant del Tribunal Suprem un recurs contra el tram ja aprovat pel govern espanyol de la línia d'interconnexió elèctrica amb França, entre Sentmenat (Vallès Occidental) i Bescanó (Gironès).

Segons ha informat el gabinet d'advocats Col·lectiu Ronda, la plataforma contra aquesta línia de molt alta tensió (MAT), juntament amb més de 60 ajuntaments, pels quals és previst que passi la línia d'interconnexió. Una dotzena d'entitats han elaborat un recurs conjunt contra l'execució del projecte.

Aquesta acció forma part de la voluntat de la Plataforma No a la MAT d'emprendre totes les actuacions que estiguin al seu abast per impedir que es construeixi aquesta línia elèctrica, l'objectiu de la qual consideren "exclusivament comercial" i que respon a "la venda dels excedents de la producció elèctrica francesa d'origen nuclear".

Red Eléctrica de España, encarregada de fer el projecte, defensa que aquesta línia d'alta tensió és necessària per millorar "la situació molt precària" del servei a la província de Girona i per permetre el funcionament del TGV entre Barcelona i la frontera francesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.