Societat

Valls celebra la Diada amb el 3 de 9 de la Colla Vella

Els rosats també van fer el cinc de vuit, mentre que la Colla Joves va alçar castells de vuit pisos

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va firmar el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8 en el derbi vallenc que, amb motiu de la celebració de la Diada Nacional, va tenir lloc, com és costum a Valls, la nit de la vigília, en una plaça del Blat plena d’un públic expectant.

I és que hi havia interès per calibrar l’estat de forma especialment dels rosats, de cara a la gran cita de diumenge vinent a Tarragona, on la colla es planteja de dur-hi, ni més ni menys, que el 5 de 9 amb folre, en el que podria ser el primer intent de "supercatedral" d’aquesta temporada.

De totes maneres, la veritat és que els ànims entre els responsables de la formació de la camisa rosada al final de l’actuació eren una mica freds, ja que els castells es van haver de suar massa i, fins i tot, planava la sensació que hi havia hagut relaxació.

Sigui com sigui, que en dies en què la cosa no acaba de funcionar els castells no caiguin és un detall molt important i un símptoma de solvència evident.

Alarmes
Els rosats van atacar de sortida el 3 de 9, una construcció que va pujar a un ritme lent, la qual cosa va complicar-ne l’execució, especialment a la baixada. Però si el tres va ser tot un avís, el 5 de 8 que va bastir la Colla Vella en segona ronda va fer encendre totes les alarmes, ja que va amenaçar llenya en diverses fases de la seva execució, sobretot en un descens "dragonkanià" en què el tronc va haver de treballar fins al límit.

Després de sengles "cargolades", i tenint en compte que tampoc anava sobrada d’efectius, la Vella va decidir descartar el 4 de 9 i acabar la feina amb el 4 de 8. Val a dir, també, que la colla va presentar canalla distinta en tots tres castells.

A l’altre costat de la plaça, la Colla Joves Xiquets de Valls va plantejar una actuació més modesta, amb el 3 de 8 i el 4 de 8, dues estructures que la colla ve presentant últimament força alleugerides de pes, a més del 2 de 7.

Altres actuacions
Ahir, en el marc de la celebració de la Diada de l’11 de Setembre es van alçar castells a diversos indrets del país. El més destacat es va poder veure a la plaça Major de Montblanc i va comptar amb la presència d’una activa Colla Vella, que va repetir el 5 de 8 de la nit abans i el va poder controlar millor. El 2 de 8 amb folre i el 4 de 8 van completar el triplet dels rosats.

Paral·lelament a Badalona, els Minyons de Terrassa van completar el 3 de 8 i el 4 de 8, una construcció aquesta última que els Castellers de Barcelona van descarregar a Llinars del Vallès, on els Xics de Granollers, al seu torn, van fer el 2 de 7.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.