Societat

Premis G! per a Comaposada, la Sarfa i la família Mestres

Els guardons es van lliurar ahir en un acte amb presència de públic i amb mesures de prevenció, que es va celebrar a l’antiga església de Sant Pere de Ripoll

La festa del turisme gironí va concedir nou reconeixements

La cap de sala del Miramar, Montse Serra, premi especial Juli Soler

La família Mestres, nissaga del sector dels càmpings de la Costa Brava; la companyia de transports Sarfa, SL; el professional del sector turístic Josep Comaposada, i la cap de sala del restaurant Miramar, Montse Serra, van ser guardonats ahir amb els premis G! honorífics, durant l’acte de lliurament d’aquests guardons que va celebrar-se ahir a la tarda a l’antiga església de Sant Pere de Ripoll, cerimònia que va presidir el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

El premi Josep Pujol i Aulí, a la trajectòria professional, va ser per a Josep Comaposada i Seuba, en reconeixement de la seva llarga trajectòria professional durant la qual s’ha dedicat al sector turístic, majoritàriament al de l’allotjament turístic. Del premiat també es reconeix el seu “esforç i compromís amb el sector i amb la cultura”, amb el qual ha contribuït a la projecció de la marca Costa Brava a l’exterior. El premi Xiquet Sabater, al projecte empresarial, va ser per a l’empresa Sarfa, SL, en reconeixement de “l’excel·lent tasca desenvolupada en els seus cent anys d’història”, durant els quals ha interconnectat el territori i ha contribuït al desenvolupament i el posicionament del sector turístic gironí. En la cerimònia es va lliurar també el premi especial Juli Soler i Lobo, a la gastronomia: que va recaure en Montse Serra i Buxeda, la cap de sala del restaurant Miramar de Llançà, en reconeixement, d’una banda, de la seva trajectòria i experiència professional en l’àmbit de la restauració a les comarques gironines, ja que ha portat l’ofici de cap de sala “a l’excel·lència”, i, d’una altra, de la seva “vocació de servei, la cultura de l’esforç de què sempre ha fet gala, la dedicació i l’estima per la Costa Brava”. El premi especial Jordi Comas i Matamala va ser per a la família Mestres, per haver-se convertit en capdavantera en la gestió dels càmpings, “sempre amb afany d’innovar, crear producte i créixer tenint present seguretat, sostenibilitat, qualitat i innovació”.

L’actualització de les bases del concurs de comunicació turística de les comarques gironines ha estimulat la participació de concursants. Fins a 48 treballs en diferents idiomes competien en les diferents categories. El premi G! de comunicació turística de les comarques gironines Climent Guitart, a la “millor projecció dels valors i atractius turístics de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona en clau inspiradora”, dotat amb 3.000 euros, va recaure en Álvaro Sanz i Alonso pel monogràfic publicat a la revista Descobrir, Transpirinenca. La gran aventura dels Pirineus, en reconeixement a la “complexitat, transversalitat i qualitat del projecte, així com per divulgar i projectar els atributs paisatgístics, culturals i turístics del Pirineu de Girona”.

El premi G! de comunicació turística de les comarques gironines a la “millor experiència turística de la Costa Brava i/o el Pirineu de Girona”, dotat amb 3.000 euros, va ser per a l’equip de la cadena francesa France 2, integrat per Marie Candice Délouvrie, François Guinle, Nicolas Trau i Cédric Zacchia, pel reportatge Espagne à la découverte du cap de Creus, en reconeixement a la “projecció i difusió de valors i atractius naturals, culturals i turístics del Parc Natural del Cap de Creus i de la destinació Costa Brava”.

D’altra banda, el premi G! de comunicació turística de les comarques gironines al “contingut més original i innovador sobre l’oferta turística de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona”, dotat amb 3.000 euros, va ser per a Manuela Kirschner i Matthias Bergbauer, editors de la revista alemanya especialitzada en el submarinisme Silent World, pel reportatge Costa Brava- Wilde Küste, en reconeixement a la qualitat dels textos i les fotografies, així com per presentar una “perspectiva nova que combina experiències de submarinisme amb l’oferta turística de la Costa Brava”. Finalment, el premi G! de comunicació turística de les comarques gironines a la “millor proposta i/o experiència en turisme sostenible a la Costa Brava i/o Pirineu de Girona”, dotat amb 3.000 euros, va ser per a Carme Escales i Jiménez, per la col·lecció d’articles El jardín de los remedios, El sueño de vivir entre caballos: su magia y la vida en el campo i Pedalear con otro sentido, publicats a la versió digital de la revista Traveler Condé Nast, en reconeixement a la “varietat i originalitat dels continguts i a la difusió d’experiències ecoturístiques i inclusives de la Costa Brava i el Pirineu de Girona”.

LA FRASE

El sector turístic ha patit molt amb la covid. Sou extraordinàriament resilients. Gràcies
Miquel Noguer
PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ I DEL PATRONAT DE TURISME C. BRAVA GIRONA

Maria Teresa Monje, premi de recerca Yvette Barbaza

El premi G! de recerca Yvette Barbaza, que reconeix el millor treball de recerca, dotat amb 6.000 euros, va ser per a Maria Teresa Monje i Alegret, pel desenvolupament del projecte d’investigació El geoturisme a les comarques gironines. El Geotrail in Pyrenees: una proposta geoturística per a donar a conèixer els recursos geològics del Pirineu de Girona. En el decurs de l’acte de Ripoll es van lliurar els diplomes als guardonats amb els premis especials i també s’entregarà el nou trofeu escultòric Terra salada, creat per Mireia Garcia, alumna de l’Escola d’Art d’Olot, als guardonats amb els premis honorífics d’aquesta edició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

CRÒNICA

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona