Societat

La xarxa elèctrica pateix nous incidents després de l'apagada

Energia

El subministrament elèctric a la ciutat de Barcelona continua en estat precari, no només per l'existència al carrer de 125 grups electrògens que donen servei a milers d'usuaris, sinó perquè la xarxa d'alta tensió segueix patint anomalies. Aquestes incidències han estat especialment significatives, fins al punt que Red Eléctrica de España (REE) s'ha vist obligada a comunicar-les oficialment a l'administració competent.

Des de Red Eléctrica s'atribueix els problemes detectats aquesta setmana a una qüestió meteorològica. La companyia ha lliurat a la direcció general d'Energia i Mines -dependent de la conselleria d'Economia- un comunicat en què s'assegura que aquestes oscil·lacions de la xarxa no han suposat cap afectació del subministrament i que les proteccions han funcionat perfectament.

En els dies previs a l'incident del 23 de juliol la xarxa d'alta tensió de l'àrea de Barcelona va registrar més de mig centenar d'incidències. Aquestes anomalies a la xarxa de Red Eléctrica ja van ser denunciades pel conseller delegat d'Endesa, Rafael Miranda, quan va visitar Barcelona quatre dies després de la gran apagada. Miranda va donar a entendre clarament aleshores que aquestes oscil·lacions en l'estesa elèctrica d'alta tensió -220 kV- van originar la caiguda del cable de Fecsa damunt la subestació de Collblanc. Aquesta acusació, feta aleshores de forma verbal, Endesa l'ha posat ara damunt de paper en forma d'un informe sobre les causes de l'avaria que properament remetrà a la Comissió Nacional de l'Energia (CNE), que investiga el cas.

Arguments de Fecsa
L'informe -segons explicava ahir el diari El País- arriba a dues conclusions; per un costat assegura que el cable de Collblanc va caure per les deficiències de la xarxa, i per un altre atribueix a una errada de les proteccions de la infraestructura de REE l'incendi a la subestació del passeig Maragall.

A més, des d'Endesa s'assegura que s'havia avisat des de feia temps dels problemes que tenia la xarxa d'alta tensió de Barcelona. La companyia adjunta a l'informe una carta que va remetre l'11 de maig a Red Eléctrica per instar-la a millorar el servei. Un incident per un esfondrament en un solar del carrer París el 5 de juny hauria contribuït també a debilitar la xarxa.

Els arguments de REE es basen a atribuir l'origen de la gran apagada a la caiguda del cable, que, segons els seus tècnics, va generar tres curtcircuits en diversos punts de la subestació de Collblanc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Barcelona desencalla el trasllat dels bombers i l’escola Entença de l’Eixample

Barcelona
urbanisme

Mataró posa en marxa la redacció del nou pla general per decidir el seu futur

Mataró

S’impulsa la creació dels Consells de Barri i els Consells Sectorials

vidreres
SOCIETAT

Els comerciants del carrer de les Ballesteries defensen el turisme

girona

Situen la UdG entre les 10 universitats espanyoles més transparents

girona
societat

El Síndic retreu “laxitud” en la supervisió del pres que va matar la cuinera de Mas d’Enric

El Catllar
societat

La planta de biometà instal·la un sistema per acabar amb les males olors

La Galera

El bus nocturn que enllaça Girona i la Costa Brava mantindrà les parades

girona
societat

Fre a noves botigues cannàbiques, d’accessoris de mòbil i salons de manicura a Ciutat Vella

Barcelona