Societat

Fecsa Endesa preveu que uns 30.000 abonats passin una segona nit sense llum

Una avaria històrica

La companyia Fecsa Endesa preveu que uns 30.000 abonats de Barcelona hauran de passar una segona nit sense llum i no podran recuperar el subministrament elèctric fins demà, malgrat que l'ajuntament considera "inacceptable i inassumible" aquest fet.

El director de relacions Institucionals de Fecsa-Endesa, Albert Alegre, ha informat a Barcelona que en aquests moments hi ha uns 80.000 abonats que estan sense llum en zones dels districtes de Sant Martí, Sant Andreu, Horta-Guinardó, Gràcia i part de l'Eixample.

En les dues o tres pròximes hores, uns 30.000 d'aquests 80.000 clients recuperaran el subministrament elèctric gràcies a la posada en marxa, amb adaptacions, d'un dels transformadors de la subestació del Passeig de Maragall.

A més, uns 60 grups electrògens que es preveu que arribin al llarg del dia d'avui a Barcelona subministraran electricitat a uns altres 20.000 abonats, amb la qual cosa quedaran unes 30.000 famílies que segurament hauran de passar una segona nit a les fosques.

Fecsa ha advertit també que la situació només es podrà recuperar si descendeix "a la meitat" el consum d'electricitat a la zona afectada per l'apagada i en les àrees limítrofs i que, si no es dóna aquest reducció, es podrien registrar també talls selectius.

De la seva banda, la tinenta d'alcalde de l'ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, ha considerat "inacceptable i inassumible" que els veïns de la ciutat hagin de passar una altra nit sense llum, i ha informat que tant el consistori com la Generalitat estan fent gestions davant el ministeri de Defensa per aconseguir el màxim nombre possible de grups electrògens per facilitar llum als abonats afectats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.