Societat

De la mascareta a la cucurulla

Després de dos anys sense processons i actes de Setmana Santa, el públic s’aboca a les diverses cites tradicionals a les comarques gironines, a més del retorn de ‘Bandera de Catalunya’ a Bellcaire

Les temperatures suaus hi van contribuir

Les diverses processons i actes de Setmana Santa a les comarques gironines han recuperat la presencialitat entre dijous al vespre, amb milers de persones als carrers del nucli antic de Verges, i ahir a la nit, amb el redoblament final de tambors i tabals a Girona, Blanes, Campdevànol i Camprodon, i el viacrucis vivent de Sant Hilari Sacalm.

Milers de persones van deixar enrere les mascaretes –algunes, per prudència, encara no les han desades al calaix– i van sortir als carrers per assistir a la desfilada de passos, natzarens amb cucurulles o vestits de romans dels manaies. A Girona, la reducció de figurants en els passos, respecte a d’altres anys, es va compensar amb escreix amb un notable increment de públic i força nord-americans, que es van congregar al llarg del recorregut i en l’escena de la baixada de manaies a les escales de la catedral.

La tònica es va repetir a Sant Hilari, on les temperatures suaus van contribuir que força gent seguís el viacrucis vivent. I a Campdevànol, on els passos també vivents, van aplegar unes 800 persones. A Bellcaire d’Empordà, on recuperaven les representacions de l’obra Bandera de Catalunya, van omplir aforaments i el mercat medieval va reforçar l’atmosfera durant la resta de la jornada.

Camprodon, Blanes i Llagostera van completar una jornada de Divendres Sant que, de matinada, apuraven a Verges amb la recta final de la processó nocturna de Dijous Sant. Els esquelets de la Dansa de la Mort van recórrer novament els carrers del nucli antic del poble, entre milers de persones que seguien el guió des de casa, als carrers i a la plaça Major. La novetat, enguany, eren les primeres manaies femenines, i l’organització, que celebrava poder recuperar la tradició de segles, anunciava que continuaran treballant perquè la processó sigui reconeguda com a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona