Societat

societat

Més treballadores de la residència de Tremp confirmen el caos que van viure

Confirmen al jutjat la falta de seguretat i protecció durant el brot de covid del 2020 en què van acabar morint 64 residents

Només la germana de la llavors directora del centre assegura que hi havia un pla de contingència

Més treballadores de la residència de Tremp segueixen relatant davant la jutgessa la situació de caos i de falta de seguretat i protecció que van viure durant el brot del novembre de 2020 en què van acabar morint per covid 64 residents. Només la germana de la llavors directora del centre ha assegurat al jutjat que hi havia EPIs i que tothom coneixia el pla de contingència. “Estava sobre la taula i signat pels treballadors”, ha declarat la dona, segons l’advocat de l’acusació popular, Xavier Prats, que assisteix aquest dimarts a les declaracions. Avui declaren 8 treballadores, que se sumen a les 9 que van declarar el 8 d’abril. En total està previst que declarin 49 treballadores. La resta ho faran el 26 d’abril i el 8 i el 15 de juny.

Una de les treballadores de la residència Fiella que ha declarat aquest dimarts al jutjat d’instrucció de Tremp ha estat la germana de la llavors directora. Ha reconegut que no es prenia la temperatura als treballadors i que no hi havia un control horari. Sí que ha assegurat, però, que hi havia Equips de Protecció Individual (EPI) per a tothom i que podien demanar guants i mascaretes quan volguessin. En canvi, les altres treballadores que han declarat aquest dimarts i les que ho van fer el 8 d’abril ho neguen. Asseguren que no hi havia EPI, que només els facilitaven una mascareta per setmana i que si en demanaven més, els hi ho retreien.

La germana de la directora també ha assegurat que hi havia pla de contingència i que tothom el coneixia però la resta de treballadores han negat aquest extrem. “Ningú coneixia el pla de contingència”, asseguren. Una d’elles ha explicat també que va ser contractada com a auxiliar de geriatria a través de l’empresa de neteja, segons Prats, i que només tenien un vestidor per canviar-se, sense ventilació, mentre que després que Salut intervingués la residència, es van habilitar tres vestidors en diverses plantes i amb ventilació.

Les declaracions d’aquest dimarts s’emmarquen en la causa oberta per un delicte contra la seguretat en el treball contra l’exdirectora i l’exresponsable d’Higiene Sanitària del centre. Pel que fa a l’altra causa oberta contra les mateixes investigades, per homicidi imprudent i tracte degradant per la mort dels 64 residents, van declarar al jutjat de Tremp Mossos i responsables de Salut el 31 de març. Aquell dia, els testimonis van ratificar el “descontrol total” que es van trobar a la residència Fiella. La jutgessa encara no ha citat a declarar les investigades. Està previst que ho faci quan acabin les declaracions dels testimonis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona