Societat

Estat espanyol

Podem demana que el cosí de l’alcalde de Madrid declari com a investigat en el cas de les mascaretes

Aquest partit i Més Madrid sol·liciten el testimoni de l’acadèmica que va facilitar el telèfon de Carlos Martínez-Almeida a Luis Medina

L’empresari ha confirmat en seu judicial que van trucar al familiar del batlle per oferir-li material sanitari

Podem ha sol·licitat al jutge del cas de les mascaretes que citi a declarar com investigat el cosí de l’alcalde de Madrid, José Luís Martínez-Almeida. Un dels dos investigats, l’empresari Luis Medina, va trucar Carlos Martínez-Ameida al març de 2020, a l’inici de la pandèmia, per oferir material sanitari a l’Ajuntament de Madrid.  Els dos acusats s’haurien embutxac una comissió de 6,6 milions d’euros en tres contractes signats amb l’Ajuntament de Madrid pel subministrament de mascaretes, guants i tests d’antígens.

En el seu escrit, Podem, partit que exerceix una de les acusacions populars en la causa, assenyala que el mateix Medina ha confirmat en la seva declaració judicial que “la persona de la qual va aconseguir la dada de contacte amb el qual, fet i fet, hauria obtingut un desmesurat benefici econòmic, seria Sr. Carlos Martínez-Almeida”, cosí de l’alcalde de Madrid.

“Segons hem pogut conèixer, resulta ser familiar de Sr. José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid, circumstància personal que li podria haver facilitat a l’investigat Sr. Luis Medina l’accés directe a la persona les funcions de la qual eren, en el moment dels fets, les de gestió de compres del material sanitari”, afegeix en referència a la funcionària Elena Collado, el contacte de la qual Carlos Martínez-Almeida hauria proporcionat a Medina.

És per això que Podem considera “pertinent, útil i necessari per a l’esclariment dels fets” la declaració del cosí de l’alcalde.

Aquesta acusació popular subratlla que la participació de Medina en els fets que s’investiguen hauria consistit en aconseguir un contacte al consistori madrileny, fent una “única gestió per la qual va obtenir un benefici econòmic personal de pràcticament un milió d’euros”.

Podem també sol·licita que declarin com a testimonis la professora d’universitat María Díaz de la Cebosa i els directors de les sucursals bancàries on els investigats van disposar dels seus guanys.

Per la seva banda, l’acusació popular exercida per Més Madrid ha sol·licitat que el familiar de l’alcalde i la professora universitària declarin com a testimonis. El partit considera que són “diligències pertinents i útils para esbrinar quan i de quina manera els investigats van contactar amb l’Ajuntament de Madrid” i “si van disposar de la col·laboració o cooperació de càrrecs i/o treballadors municipals”, segons l’escrit al qual ha tingut accés Efe.

Aquest dimarts l’Ajuntament de Madrid celebra un plenari extraordinari convocat a petició de Més Madrid per abordar el cas de les mascaretes.


Delictes greus
La petició es produeix l’endemà de la declaració dels dos imputats, Luis Medina i Alberto Luceño, davant el titular del jutjat d’instrucció número 47 de Madrid. Després d’escoltar les declaracions, el jutge Adolfo Carretero ha retirat el passaport als dos comissionistes i els ha imposat l’obligació de signar cada quinze dies al jutjat. El magistrat ha destacat la gravetat dels delictes que se’ls imputen en el “pitjor moment de la pandèmia”, que tots dos han negat.

En la seva declaració davant el jutge, l’aristòcrata Luis Medina –fill de l’anterior duc de Fira i de Naty Abascal– ha confirmat que va trucar a aquest cosí de l’alcalde en tenir coneixement que  Alberto Luceño –l’altre investigat en la causa- podria portar material de la Xina. Aleshores va parlar amb la directora de la seva antiga universitat, María Díaz de la Cebosa, que li va proporcionar el telèfon d’aquest familiar de Martínez-Almeida.

Medina va trucar Carlos Martínez-Almeida i aquest li va facilitar un correu d’Elena Collado, la coordinadora de Pressupostos i Recursos Humans del Consistori, amb la qual finalment es van tancar els contractes que s’investiguen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC