Societat

Un estudi demostra que fumar cànnabis avança l'aparició de psicosi

El trastorn apareix amb 12 anys d’antelació en consumidors molt dependents

El consum de cànnabis, que a l’Estat practica l’11,2% de la població, avança l’edat d’aparició de psicosi, un trastorn mental crònic associat a la pèrdua del contacte amb la realitat. Segons un estudi que pròximament publicarà la revista Journal of Clinical Psychiatry en els casos de grans dependents, l’aparició de quadres psicòtics es dóna fins a 12 anys de mitjana abans que en altres afectats pel trastorn.

L’estudi ha estat realitzat un per equip de psiquiatria de l’Hospital Santiago de Vitòria amb una mostra de 131 pacients que entre el 1997 i el 1999 van ingressar en aquest centre amb un primer episodi de psicosi, una malaltia que afecta el 2% de la població i que es caracteritza per la presència d’al·lucinacions.

La comunitat científica ja havia determinat la relació entre el consum de cànnabis i la psicosi, però el treball d’ara confirma que l’abús d’aquesta substància estupefaent i, sobretot, la dependència, tenen un efecte significatiu en l’avançament de l’aparició del brot psicòtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.