Societat

Temps de Flors recobra l’energia i alerta contra la crisi climàtica, a la catedral

Tret de sortida de la 67a edició de la mostra, amb circuits d’entrada i sortida

Un dels 119 muntatges és el del BBVA, que decora un dels símbols de Girona

La ciutat de Girona està més engalanada que mai per recuperar –dos anys després i gairebé com abans– l’esplendor de la primavera, no només al Barri Vell. Comencen avui nou dies de Temps de Flors, amb muntatges artístics al nucli històric, però també a Santa Eugènia, Sant Narcís i l’Eixample. Un dels centres d’atenció serà el claustre de la catedral, que contribuirà a la lluita contra la crisi climàtica.

“Tota aquesta setmana hi ha hagut molta gent i sembla que serà de molt d’èxit”, explicava ahir l’alcaldessa, Marta Madrenas, el dia abans de l’inici de la 67a edició de la mostra gironina. Hi haurà restriccions amb circuits d’entrada i sortida al Barri Vell a causa de la pandèmia i recomanació de dur la mascareta allà on hi hagi aglomeracions (previsibles, tot sigui dit).

Madrenas va assistir ahir a la presentació del muntatge d’un dels centres neuràlgics de la mostra: el claustre de la catedral, que s’ha recuperat per ser visitada ara que el coronavirus afluixa. L’alcaldessa va elogiar la decoració de l’artista Jordi Albà, que vol advertir que l’acció humana pot tenir efectes devastadors. “Els valors de respecte pel medi ambient són els nostres valors de ciutat i de país”, va explicar l’alcaldessa, que va convidar els municipis de la demarcació a acostar-se a Girona.

Quatre mil elements

Albà acompanya el BBVA per la mostra primaveral des de fa anys. Va explicar que en la d’aquest any, Contrastos de futur, hi ha 4.000 elements florals (tiges, flors, branques i arbres), que han estat distribuïts gràcies a la feina de 150 voluntaris i voluntàries aquesta setmana. El banc s’ha adherit als Principis de Banca Responsable i al Compromís Col·lectiu d’Acció Climàtica, indica l’entitat.

Amb el disseny del claustre, Albà vol evidenciar el que és i pot ser l’entorn si és respectat (les galeries del claustre) i, en canvi, el que podria passar si es maltracta el planeta (el pati). “El pati sorprendrà”, va explicar Albà. Al terra s’hi han posat lones negres a la base i en surt fum. “Està cremat.” A la nit es jugarà amb les llums, també.

El director del BBVA a la demarcació de Girona, David Meavilla, va agrair al Bisbat la col·laboració per poder convertir el claustre en un gran jardí. “És el setè any que el BBVA és el patrocinador principal d’un esdeveniment arrelat en el territori i que és referent a tot Catalunya.”

En la presentació d’un dels 119 muntatges, també hi van ser l’edil de Promoció Econòmica, Glòria Plana, i el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació, Jordi Camps, tots dos de Junts.

LA XIFRA

7
anys
fa que el BBVA és el patrocinador principal de Temps de Flors. Jordi Albà és l’artista del muntatge del banc.

LA DATA

15.05.22
És el dia
final de Temps de Flors. La 67a edició comença avui, sense l’acte del pregó a la plaça de la Catedral.

LA FRASE

Convidem la gent de la demarcació a venir a Temps de Flors, que és imprescindible per al PIB de la ciutat
Marta Madrenas
alcaldessa de girona (junts)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona