Societat

El vessament de cru de Tarragona arriba al Cap de Salou

El reconeixement aeri realitzat aquest matí ha constatat que el cru, molt lleuger i volàtil, es trobava a una milla i mitja del Cap Salou i que la seva extensió era de dues milles (uns quatre quilòmetres) de llarg per mig d'ample, han assenyalat aquestes fonts.

Els mitjans que estan participant en el dispositiu de recollida i dispersió de la taca de cru són un avió de Salvament Marítim, un helicòpter dels bombers, una embarcació d'intervenció ràpida de Salvament Marítim, dos remolcadors contractats per Repsol, una embarcació de recollida d'hidrocarburs, dos pelicans de l'Agència Catalana de l'Aigua, una embarcació de Creu Roja i altres menors.

Un pas més, Pla Nacional de Contingències
El Capità Marítim de Tarragona ha activat avui el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marina Accidental per coordinar tots els organismes implicats en l'emergència per aquest abocament de petroli.

El pla s'ha posat en marxa a les 10.00 hores, després que ahir la Generalitat activés, en fase d'alerta, del Pla territorial CAMCAT.

L'abocament es va produir ahir al matí en el pantalà que té la companyia petroliera en el port de Tarragona després de quedar danyada la canonada submarina que connecta la monoboia amb el pantalà com a conseqüència de l'impacte d'un vaixell en la maniobra d'atraqui. Es van abocar al mar uns 500 litres de cru.

D'altra banda, Repsol ha assegurat que no s'ha produït cap sortida més de cru de la canonada submarina afectada des d'ahir al migdia. La companyia ha obert una investigació interna per aclarir les causes d'allò succeït.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga