Societat

El jutge rebutja que Vox sigui acusació popular en el cas de la menor violada a Igualada

El magistrat al·lega que és una petició sense arguments i “no dona cap explicació” sobre la finalitat que persegueix

El jutjat d’instrucció 4 d’Igualada ha rebutjat la petició de Vox de presentar-se com a acusació popular en el cas de la menor violada a Igualada. El magistrat argumenta que és una petició “sense arguments” i que “no dona cap explicació sobre la finalitat o l’interès que persegueix personant-se en la causa”. El jutge diu que Vox “únicament es limita a invocar els articles que consagren l’exercici de l’acció popular” i això “resulta insuficient”. També afegeix que en tractar-se d’una investigació amb dades “especialment sensibles” s’ha de ser “prudent” a l’hora d’examinar les peticions d’accions populars. D’altra banda, el magistrat sí que va acceptar les personacions com a acusació popular de la Fecasarm i de la discoteca Èpic.

Vox va anunciar el 27 d’abril passat que demanaria personar-se com a acusació popular en el cas de la violació d’una menor a Igualada la nit de la Castanyada. Ara, el jutjat d’instrucció número 4 d’Igualada ha decidit rebutjar la petició del partit per la manca d’arguments en el seu escrit. “No justifica cap interès o motiu pel qual vol personar-se i es limita a invocar els articles que consagren l’exercici de l’acció popular”, argumenta el magistrat per tombar la petició de Vox.

A més, en el seu escrit, el jutge diu que segons la jurisprudència ha d’existir alguna connexió entre la persona jurídica que desitja personar-se com a acusació popular i el procediment penal. En aquest cas, assegura, “no hi ha cap connexió entre el partit Vox i les actuacions”. “És una petició sense arguments”, conclou.

D’altra banda, el jutge sí que ha admès les personacions de la Fecasarm i l’empresa propietària de la discoteca Èpic -propera al lloc on van tenir els fets-, com a acusació popular en el procediment. De fet, el magistrat va rebutjar la setmana passada el recurs de la Fiscalia contra la decisió adoptada per l’instructor d’acceptar que la patronal de l’oci nocturn exercís l’acusació popular. En el cas de la discoteca Èpic, el jutge també ha acceptat que sigui acusació popular després de denegar que l’empresa pogués exercir l’acusació particular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES