Societat

El lector informa: "Una 'trampa mortal' a la sortida d'emergència"

Antoni Iscla i Cristina Clos (Santa Susanna)

Som l'Antoni Iscla i la Cristina Clos. Tenim una empresa, Famisclo Jocs S.L., que regenta un Espai d'Oci Infantil a Santa Susanna (Maresme), establiment situat en un local de lloguer emmarcat en un Centre Comercial de nova creació, a la primera planta. L'edifici en qüestió es troba a Santa Susanna, a la Plaça de la Bòbila, al costat del Carrefour. Es tracta del Centre Comercial Susanna II, propietat de Margall Immobles Comercials S.L., empresa de la família Margall de Malgrat.

La propietat de l'edifici ens va lliurar el local ja construït, només vam haver de fer les obres menors, les quals van incloure el pla d'emergència corresponent al nostre local, extintors, mànegues, senyalitzacions etc..., que vam efectuar oportunament.

La propietat va lliurar els locals dotats d'una sortida d'emergència, per la part del darrera de l'edifici, que consta de la corresponent porta RF, i una passarel·la, que recorre la part posterior de l'edifici fins a arribar a una escala que baixa pel lateral fins al carrer.

El nostre enginyer ens ha fet la observació que aquesta passarel·la podria no complir la normativa vigent, cosa que hem comunicat a la propietat, sol·licitant que acredités que aquesta via d'evacuació és correcte. Els propietaris, sense acreditar-ho, ens diuen que disposen del informe favorable de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments. L'Ajuntament de Santa Susanna ha atorgat la llicència.

En les fotografies i en el vídeo adjunt de la passarel·la es poden apreciar nombrosos buits per on pot caure la gent, manca de proteccions al final oposat al de l'escala, des d'on es pot caure d'una alçada de 4 pisos, la barana de l'escala de baixada que té només 94 cm.d'alçada, i un seguit de tubs, cables i altres obstacles que fan impracticable la sortida, incloent-hi que per a accedir a la passarel·la ja s'han de pujar 4 escalons, i el terra de la passarel·la està construït amb un quadriculat de més de 3 cm. d'amplada, cosa que dificulta el caminar-hi amb segons quin tipus de calçat.

Una "trampa mortal"
Les fotografies i el vídeo demostren que aquesta sortida d'emergència és una trampa mortal. Penseu que es tracta de la sortida d'emergència d'un centre comercial, amb comerços, restaurants i un parc infantil, en cas d'emergència l'han de fer servir famílies amb nens. Fa un any que el centre és obert i ningú atén la nostra queixa, per això ho fem públic.

Ens hem posat en contacte amb diversos mitjans de comunicació, diaris, televisió i ràdio, però ningú vol difondre-la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Impuls a la renaturalització de l’avinguda Doctor Fleming de Lleida

Lleida

Estudiants d’ESO del Ripollès ajuden a persones grans a fer servir el mòbil

camprodon

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc