Societat

LLUÍS LAIRÓ

PRESIDENT DE LA PLATAFORMA SALVEM LA MOLINA

“Hem d’evitar que el totxo ens faci saltar la muntanya”

“Els Jocs són una oportunitat per a l’especulació i ho volem prevenir”

“La Molina no pot perdre el rol familiar i d’iniciació que té”

El portaveu de Salvem la Molina, plataforma adherida a SOS Pirineus, alerta sobre l’especulació que poden generar els Jocs d’hivern. Això no obstant, manté que l’entitat no ha pres encara una posició clara al respecte, esperant a conèixer amb detall la proposta.

Quina és l’opinió de la plataforma que presideix?
No tenim encara una opinió oficial, necessitem més informació per exposar-la als socis i decidir. Ara no tenim els elements que calen per prendre una opinió. Estem davant d’una realitat complexa i no hi pot haver criteris simples.
I vostè què en pensa?
Que, pel que fa al vessant esportiu, la Molina pot tenir un rol en els Jocs dels Pirineus i que això tindria un impacte positiu. Insisteixo, però, que no coneixem el projecte.
Però...
Hem d’evitar el vessant del totxo, de l’especulació que ens faci saltar la muntanya. L’activitat fins ara de Salvem la Molina ja ha estat efectiva en aquest sentit.
Què vol dir?
Que observem, respecte a les primeres propostes de la candidatura que van transcendir, que ja no es plantejaria una vila olímpica a la Molina. Saben, doncs, de l’existència de la nostra plataforma i sabem que la feina feta fins ara per frenar precisament l’especulació i la destrossa d’espais naturals ha valgut des de l’origen d’aquesta candidatura.
En què ha consistit aquesta feina prèvia?
Vam aconseguir frenar un desenvolupament urbanístic al sector de la Pista Llarga que amenaçava un espai natural protegit i, sobretot, vam aconseguir fer restituir el bosc en un abocador de runes en un altre espai protegit del camí de les Aigües. Els Jocs són una oportunitat per a l’especulació i ho volem prevenir.
Veu algun aspecte positiu del que ha transcendit de la candidatura?
Sí, la proposta de rehabilitació del Xalet del Centre Excursionista de Catalunya, que té cent anys d’història. Seria molt important per a la Molina recuperar aquest important patrimoni, lligat a l’inici de l’esport blanc a Catalunya. També és veritat que els Jocs donarien prestigi a la Molina com a lloc emblemàtic que és. En tot cas, el que hem d’evitar és que perdi el rol d’estació d’esquí familiar i d’iniciació a l’esquí alpí, del qual l’estació ceretana és un clar referent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.