Societat

El jutjat exculpa Sebastià Ges perquè considera que va actuar en legítima defensa

Els fets van tenir lloc el 26 de gener a Sudanell

El jutjat ha ordenat el sobreseïment lliure i parcial de les diligències obertes contra Sebastià Ges, conegut com lo Silo, després de considerar que va haver-hi legítima defensa en els fets que van tenir lloc el passat 26 de gener al domicili de Ges, a Sudanell (Segrià), quan lo Silo va disparar mortalment a dos assaltants que havien entrat a casa seva i estaven colpejant el seu fill.

El jutjat d'instrucció número 3 de Lleida va dictar una interlocutòria el passat 30 de juliol i es va comunicar a Ges el 31. Celia Martínez, advocada de lo Silo, explica que es "valora molt positivament" aquesta interlocutòria ja que ratifica el que defensen des del començament, que Ges va actuar en legítima defensa. Per la seva banda, l'advocat de Carlos Cruz, un dels assaltants, David Penya, considera que aquesta decisió és "errònia", des d'un punt de vista jurídic.

L'advocada de Ges ha explicat que la versió de la legítima defensa ja es va veure ratificada per la fiscalia quan fa tres mesos va demanar directament el sobreseïment de la causa amb un informe detallat de tots els fets. L'advocada explica que espera que l'Audiència torni a confirmar l'exempció de culpabilitat del seu client.
L'advocat de Cruz, un dels assaltants, David Penya, considera que la decisió del jutge "en aquest moment processal, des d'un punt de vista jurídic, és no ajustada al dret". Per aquest advocat, tal com diu el codi penal, el moment per decidir si existeix legítima defensa és el judici oral "i no abans". Penya ha explicat que "entén la posició del fiscal i del jutge des d'un punt de vista humà però no jurídic". Per l'advocat, tant la petició del fiscal de sobreseïment per legítima defensa en aquest moment processal com la decisió del jutge són errònies.

Per Penya, Ges va "executar dos trets al clatell dels difunts sense previ avís", i la trajectòria de les bales, per l'advocat de Cruz "deixa clar que estem parlant de dos assassinats, no de dos homicidis en legítima defensa". Penya ha manifestat que, seguint els drets del seu client, "si hem d'arribar al Tribunal Suprem, hi arribarem". Per ell, hi ha "irregularitats legals i processals", en aquest procés.

Els fets van tenir lloc el passat 26 de gener quan tres encaputxats van entrar a casa de lo Silo i van lligar i amenaçar el seu fill. Quan es va adonar del que estava passant, Ges va sorprendre als atracadors i va disparar contra dos provocant-los la mort. Poc després, els Mossos d'Esquadra van detenir Antonio Fàbregas, un dels assaltants que havia aconseguit fugir i germà d'un dels morts. Al cap d'uns quinze dies, es va detenir Cruz a Castelló de la Plana el qual hauria estat involucrat en la declaració de Fàbregas apuntant-lo com a cap de l'operació.

Cartes entre els dos detinguts
A mitjans de juliol, Cruz va sol·licitar anar a declarar davant del jutge que instrueix el cas després d'haver-s'hi negat quan el van detenir. Davant del jutge, Cruz va portar unes cartes que les hi hauria fet arribar Fàbregas dins de la mateixa presó i on aquest darrer li demanava 18.000 euros a canvi de modificar la seva declaració i de no involucrar-lo en el cas.

Fàbregas va reconèixer davant del jutge que sí va enviar una carta a l'altre detingut, Cruz, demanant-li 18.000 euros per explicar una altra versió dels fets, però ha negat que es tractés d'un xantatge ja que ha assegurat que va ser el mateix Cruz qui li va oferir diners a canvi de modificar la declaració en favor seu.

Segons va explicar l'advocat de Fàbregas, Gustavo Álvarez, l'acusat va enviar les cartes a Cruz després del seu oferiment i perquè d'aquesta manera amb els diners podria ajudar a la seva família a sufragar les despeses que els comporten el procés judicial iniciat després dels fets que van tenir lloc el passat 26 de gener a Sudanell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ