Societat

afganistan

Més de 900 morts en un terratrèmol a l’Afganistan

Unes 600 persones han resultat ferides i es preveu que augmenti el balanç de víctimes

El sisme, de 5,9 graus, ha sacsejat les províncies de Paktika i Khost, a l’est del país

Un terratrèmol de 5,9 graus de magnitud ha provocat prop d’un miler de morts i més de mig miler de ferits a l’Afganistan. El sisme ha sacsejat aquesta nit de dimarts les províncies de Paktika i Khost, a l’est del país.

El viceministre per a la Gestió de Desastres Naturals, Mawlavi Sharfuddin Muslim, ha situat aquest dimecres el balanç provisional de víctimes en 920 persones mortes i 610 ferides, segons recull l’ agència de notícies estatal afganesa Bakhtar News.

Les mateixa font ha apuntat que es preveu que el balanç de morts augmenti en les properes hores.

De fet, aquesta actualització ja eleva les primeres xifres facilitades poca estona abans pel director de la mateixa agència de notícies, Abdul Wahid Rayan, que ha informat d’almenys 255 morts i 500 ferits en el terratrèmol que ha afectat els districtes de Barmala, Ziruk, Naka i Gayan de la província de Paktika, i Khost.

El sisme s’ha produït durant la nit de dimarts a dimecres a uns 46 quilòmetres de la ciutat de Khost, capital de la província homònima i situada a prop de la frontera amb el Pakistan i l’Afganistan, segons l’agència nord-americana US Geological Survey .

El tremolor ha afectat sobretot les províncies de Paktika i Khost, però també ha provocat víctimes a Nangarhar i al veí Pakistan, on almenys una persona ha mort en “ensorrar-se el sostre de casa seva”, segons les autoritats pakistaneses.

Les imatges del succés compartides a les xarxes socials mostren nombroses cases ensorrades i persones ferides i mortes.

El govern talibà ha enviat a la zona equips de rescat que treballen per evacuar els ferits i intentar localitzar persones que puguin haver quedat atrapades sota la runa.

L’executiu ha assegurat que utilitza tots els seus recursos en les operacions de rescat, amb l’enviament d’helicòpters i subministraments mèdics, i ha demanat ajuda a les organitzacions humanitàries al país.

“El govern treballa dins les seves possibilitats. Esperem que la comunitat internacional i les agències de socors també ajudin la nostra gent en aquesta situació desesperada, ha dit el líder talibà Anas Haqqani.

La Creu Roja Internacional i l’Oficina de Nacions Unides per la Coordinació d’Aferes Humanitaris (OCHA), entre altres, han anunciat l’enviament immediat d’assistència a les zones afectades. “L’ajuda està en camí”, ha assegurat el representat adjunt de la Secretaria de l’ONU per Afganistan, Ramiz Alakbarov.

Afganistan pateix sovint terratrèmols, sobretot a la zona coneguda com Hindu Kush, que registra una gran activitat sísmica i és un punt d’origen habitual dels moviments tel·lúrics a la regió.

A mitjan gener un altre sisme de magnitud 5,3 va sacsejar el nord-oest d’Afganistan i va matar almenys 26 persones, segons les dades de l’ONU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona