Societat

Revetlla de Sant Joan amb “pocs incidents”

El 112 rep 5.600 avisos i els bombers treballen en 663 actuacions arreu de Catalunya

Interior agraeix el comportament ciutadà

La nit acaba sense víctimes mortals a les carreteres

El secretari general d’Interior, Oriol Amorós, ha assegurat aquest divendres que la revetlla de Sant Joan ha tingut “pocs incidents” i ha agraït el comportament general de la ciutadania. En una entrevista a ‘El Món a RAC1’, Amorós ha explicat que ha estat una nit “de molta feina i pocs incidents”. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 5.600 avisos, el que representa un 7% més respecte l’any passat. De les trucades rebudes, 2.900 han estat relacionades amb incendis en contenidors urbans per actes incívics o per petits incendis en vegetació en via pública. “No hi ha hagut grans situacions provocades per la revetlla”, ha destacat Amorós. Fins les 8h d’aquest divendres, els Bombers han rebut 900 avisos, 663 s’han derivat en actuacions.

Durant l’entrevista a RAC1, Amorós ha recordat que la passada nit s’han produït 2 incendis que no tenen a veure amb la revetlla de Sant Joan i un tercer que la investigació policial ho haurà de determinar. Es tracta de dos incendis industrials a Palafolls (Maresme) i a la Garrotxa i l’incendi mortal a l’Hospitalet de Llobregat que els Mossos d’Esquadra investiguen.

D’altra banda, pel que fa al risc d’incendis a Catalunya, Amorós ha aplaudit que actualment no hi hagi cap comarca en nivell 2 del ‘Pla alpha’. “La majoria de Catalunya està en nivell 1 o 0. Això avui, la setmana que ve en tornarem a parlar”, ha comentat.

El responsable d’Interior ha recordat que a principis de juny amb l’onada de calor “Catalunya era un polvorí” pel risc d’incendi i ha recordat que aquest fet és conseqüència de la crisi climàtica. “Aquest estiu serà dur, serà difícil. És un problema estructural, no és puntual”, ha conclòs.

Balanç del trànsit

La nit de la revetlla de Sant Joan ha acabat sense cap víctima mortal a la xarxa viària interurbana, segons informa el Servei Català de Trànsit. Fins a aquest divendres al matí han sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 259.517 vehicles, el que representa un 57,7% dels 450.000 previstos fins a les tres de la tarda. Les dades suposen també un 19,1% menys de moviments respecte al 2016, quan la revetlla també va caure en dijous. Pel que fa als controls de trànsit, s’han fet 2.292 lectures d’alcoholèmia en 62 punts de la xarxa viària, de les que 254 ha estat positives (un 11% del total), 24 de tipus penal. Altres 40 conductors han estat sancionats per conduir sota els efectes de substàncies estupefaents.

Quant a la mobilitat, durant la jornada de dijous molts conductors van avançar la sortida al matí i la intensitat màxima de sortida de vehicles va arribar a les 15 h, quan sortien 40.000 vehicles/hora. A les 20 h, la intensitat de sortida va ser de 28.000 vehicles/hora. Les congestions més destacades van ser al tronc central de l’AP7, des de Martorell fins a la Roca.

Pel que fa a les destinacions, va ser una mobilitat cap a vies de costa, però també cal destacar una mobilitat d’interior i de muntanya que es va poder observar amb les retencions a la C-16, C-17 i C-55. El pic de retencions ha estat de 205 quilòmetres, un 37% menys que els 242 quilòmetres de pic registrats l’any 2016, el darrer Sant Joan comparable amb l’actual, quan la revetlla també va caure en dijous.

A l’AP-7, les retencions del 2016 amb autopista de peatge van ser de 87 quilòmetres, mentre que aquest dijous el pic es va situar en els 45 quilòmetres, un 48% menys.

Balanç Bombers

Els Bombers de la Generalitat han fet 663 actuacions entre les vuit del vespre de dijous i fins a les vuit del matí d’aquest divendres. Durant la nit de la revetlla de Sant Joan, la majoria d’incidents estan relacionats amb incendis en contenidors (324) i focs de vegetació (250). Les comarques de la regió metropolitana han concentrat la majoria dels serveis: 220 a la regió metropolitana nord i 138 a la regió metropolitana sud. Les segueixen de lluny Girona (77), Lleida (66), Tarragona (94), Catalunya Central (47) i Ebre (17). D’entre els serveis més destacats dels Bombers hi ha un incendi en un pis de l’Hospitalet de Llobregat, que ha acabat amb una persona morta. Els Mossos d’Esquadra investiguen ara les causes del foc.

D’altra banda, el 112 ha atès durant la revetlla 5.624 trucades que han derivat en 2.933 expedients, un 7% més de trucades que la revetlla de l’any 2021. La majoria de trucades s’han fet des de la regió metropolitana i, per municipis, Barcelona encapçala el rànquing (1.608 trucades), seguit de Sabadell (324), l’Hospitalet de Llobregat (306), Badalona (180), Castelldefels (123), Tarragona (113), Sant Cugat del Vallès (109) i Terrassa (107).

El tipus d’incident que ha generat més trucades han estat els incendis (2.896 trucades corresponents a 1.006 incidents), seguit del problemes de civisme (1.484 trucades corresponents a 1.053 incidents), agressions (643 trucades corresponents a 396 incidents) o per demanar assistència sanitària (256 trucades que corresponen a 189 incidents).

En aquest sentit, el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 179 persones per patologies relacionades amb la revetlla de Sant Joan. Dels atesos, 104 ho van ser per intoxicacions, 26 per agressions, 38 per accidents de trànsit, 9 per cremades, 1 ofegat.

El Cos d’Agents Rurals, per la seva banda, ha realitzat 669 actuacions entre el 20 i el 23 de juny relacionades amb la festa. D’aquestes, 512 han estat per inspecció de fogueres i 76 relacionades amb el llançament de petards i material pirotècnic. Tot i això, no ha estat necessari aixecar cap denúncia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA