Societat

Dol per dues morts alienes a la revetlla de Sant Joan

Un home va morir a l’Hospitalet en un incendi al seu pis, i un altre va resultar mortalment apunyalat a Barcelona

Els equips d’emergència no registren cap accident greu vinculat a la festa

La mort violenta de dos homes en circumstàncies alienes a la revetlla va omplir de dol la nit de Sant Joan a Catalunya, on milers de persones van tornar a celebrar la festa per excel·lència de l’estiu sense que es produïssin incidents de rellevància.

La primera de les morts es va registrar a l’edifici que s’aixeca al número 168 del carrer Montseny de l’Hospitalet de Llobregat. La víctima és un home que hi va perdre la vida de resultes de l’incendi que es va originar a l’edifici i que va obligar a desallotjar-lo completament, per prevenció.

Els bombers van rebre l’avís quan faltaven pocs minuts per a dos quarts d’onze de la nit de dijous. En un primer moment, es va valorar la hipòtesi que les flames les hagués originat un coet de la revetlla de Sant Joan que algú va insinuar que hauria entrat per la finestra. L’Ajuntament riberenc va negar aquesta versió i va confirmar que l’origen del foc era dins de la casa. Tot i això, els bombers tenen oberta una investigació per acabar de determinar les causes del sinistre.

També en l’àmbit urbà, els bombers van haver d’apagar les flames en una nau industrial de Palafolls i en un pis de Cornellà de Llobregat, on només es van haver de lamentar danys materials.

La segona víctima mortal es va produir ja entrada la matinada del dia de Sant Joan, a la part alta del carrer Lleida, a tocar de l’antic Mercat de les Flors. Es tracta d’un home de 41 anys que va ser atacat per dos homes més que van fugir. Els Mossos van rebre l’avís del servei d’emergències mèdiques cap a les sis de la matinada d’ahir i van obrir una investigació per determinar l’autoria de l’atac.

A la zona de Drassanes de Barcelona es va produir un altre fet delictiu rellevant, quan un home va atacar una parella de sensesostre que estaven dormint. Pel que sembla, els va ruixar amb un líquid inflamable i els va provocar ferides lleus per cremades. L’agressor va poder ser detingut a les proximitats del lloc on s’havia produït l’atac i el regidor de seguretat, Albert Batlle, va parlar d’aquest fet com un intent d’homicidi.

En el conjunt del territori, durant la nit de la revetlla, els Mossos d’Esquadra van detenir 57 persones. Els cossos policials es van desplegar amb una sensibilitat especial en relació amb els delictes de caire sexual, tant per prevenir-ne la comissió com per perseguir-ne els autors en cas de denúncia. En aquest sentit, es van detenir quinze persones acusades de delictes contra la llibertat sexual. Vuit persones més van ser detingudes per delictes contra el patrimoni.

LA XIFRA

15
persones
van ser detingudes la nit de la revetlla pels Mossos d’Esquadra per delictes contra la llibertat sexual.

LA FRASE

L’atac a dues persones sense llar amb líquid inflamable podria ser un cas d’intent d’homicidi
Albert Batlle
Tinent Alcalde Seguretat

Interior agraeix la complicitat de la ciutadania

El secretari general d’Interior, Oriol Amorós, va agrair ahir el comportament i la complicitat dels ciutadans després de constatar que la nit de la revetlla s’havia desenvolupat sense incidents greus.

889 actuacions dels Bombers de la Generalitat

Un dels temors d’aquesta festa de Sant Joan era el risc d’incendi al bosc. Els bombers van fer un total de 889 actuacions a tot el territori, cap d’envergadura pel que fa a massa forestal.

Els Mossos fan 1.000 controls d’alcoholèmia

Mil ciutadans es van haver de sotmetre a proves d’alcoholèmia la matinada d’ahir. Dels quals, 21 en van sortir amb una denúncia penal i 76 amb una sanció administrativa per haver superat el límit.

60.000 persones a les platges de Barcelona

El litoral barceloní va tornar a congregar milers de persones, 60.000, durant la revetlla de Sant Joan que van generar 25 tones de residus i una factura de neteja de 150.000 euros.

La vaga de Ryanair cancel·la un vol a Girona

La vaga del personal de cabina de Ryanair que es du a terme aquests dies va motivar ahir la cancel·lació d’un vol a Girona. Al Prat hi va haver normalitat i la companyia va minimitzar la protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona