Societat

Les obres a la Via Laietana faran un salt endavant a l’agost

L’inici de la conversió del carrer Consell de Cent en un eix verd és una de les actuacions més destacades de l’estiu en obres a Barcelona

Hi haurà en marxa 56 projectes simultanis a la ciutat

Les obres de pacificació de la Via Laietana faran un salt important durant aquest estiu. Aprofitant que la ciutat es relaxa i abaixa el ritme, l’Ajuntament premerà l’accelerador en els projectes que ja té en marxa i en començarà de nous, com és la conversió del carrer Consell de Cent i els perpendiculars de Rocafort, Borrell, Enric Granados i Girona en eixos verds, en el que es coneix com a projecte de la superilla.

Amb les realitzacions urbanístiques d’aquest estiu, l’equip d’Ada Colau tindrà en marxa la seva aposta de ciutat en què el cotxe queda relegat, com és el cas de la Via Laietana i la superilla, en benefici de la potenciació del transport públic. En aquest sentit, les obres de connexió del tramvia per la Diagonal que afecten el tram de l’avinguda entre Glòries i el carrer Marina també rebran un impuls aquest juliol i agost.

A la Via Laietana, el dia clau serà el diumenge 7 d’agost. Les obres en aquesta via han començat per la renovació de les galeries de servei, primer al costat Llobregat, i ara tocarà passar al costat Besòs. Per fer aquest canvi, que obligarà a tallar completament el carrer, en els dos sentits de la marxa, s’ha triat el primer diumenge d’agost. Avui la circulació està permesa en sentit descendent, per tota la Via Laietana, i en sentit ascendent només s’arriba a la plaça Antoni Maura, però aquell dia no es podrà fer cap moviment i quedaran afectats els pàrquings que hi ha a l’avinguda Cambó i l’avinguda Catedral.

Les obres començaran a desplegar-se en aquesta plaça, que es convertirà en una plataforma única per permetre una connexió ràpida entre el barri de Santa Caterina i la Catedral. La Via Laietana es travessarà pel mig i no pels costats com passa ara. Per dur a terme els treballs, entre els dies 14 i 15 d’agost estarà prohibit fer el gir cap a l’avinguda Cambó i també s’impedirà l’entrada al pàrquing que hi ha en aquest costat. La previsió de calendari d’aquesta obra és tenir enllestida la urbanització en superfície el 26 de maig del 2023, pels volts de les eleccions municipals.

La gran obra que arrenca aquest juliol és la de la superilla i ho farà amb treballs previs que han de permetre després l’entrada de les màquines. Aquests treballs consistiran en el trasllat de les parades de Bicing i les zones de càrrega i descàrrega. A partir de l’agost, la conversió de Consell de Cent en un eix verd suposarà vuit mesos de feina, i les previsions de l’Ajuntament és que durant totes les obres es mantingui obert un carril de circulació.

Aquest carril a Consell de Cent serà, però, per a usos de veïns i comercials, fonamentalment, ja que no es podrà fer servir el carrer de forma longitudinal com fins ara, perquè s’obligarà a fer girs a la dreta o l’esquerra.

Es desconeix encara quin serà l’impacte d’aquesta obra en la circulació a la quadrícula de l’Eixample, però els responsables de mobilitat consideren que no actuen sobre la xarxa bàsica, com podria ser el carrer Aragó o la Gran Via. Pel que fa a aquest impacte en les obres de la Via Laietana, ahir el gerent de Mobilitat, Manuel Valdés, va dir que la ciutat ja ha assimilat el canvi sense problemes.

Pel que fa als treballs de connexió del tramvia, una de les actuacions importants durant els mesos d’estiu serà a la confluència del carrer Marina amb Diagonal i Aragó. En aquest punt els conductors que pugin per Marina i vulguin girar a l’esquerra cap a Aragó ho hauran de fer uns metres més amunt, ja que quedarà tallat el gir que es fa ara per Diagonal i que després permet enllaçar amb Aragó.

Impuls de la nova urbanització de Pi i Margall

Les obres de reurbanització de Pi i Margall rebran també una embranzida aquest estiu. Per l’acció dels treballs hi haurà desviament de trànsit i també quedaran afectades les parades de l’autobús. Està previst que es feines de pacificació d’aquest carrer no acabin fins a l’octubre de l’any vinent.

La línia 3 quedarà tallada a l’estació de Drassanes

De l’1 al 17 d’agost, la parada de Drassanes de la línia 3 del metro quedarà anul·lada per retirada de fibrociment. El servei es farà fins al Paral·lel o el Liceu. Pel que fa a la parada del Liceu, estarà fora de servei l’andana en sentit Zona Universitària de l’11 al 19 de juliol, i l’altra andana entre el 20 i el 31 de juliol.

Prova pilot de carril bici al carrer Ferran

Amb unes bicicletes pintades a terra, ha arrencat una fase de prova pilot de carril bici en doble sentit al carrer Ferran. Al carrer hi ha de conviure el carril bici amb els vehicles de càrrega i descàrrega, quan tenen l’horari permès d’activitat, i els vianants que hi transiten a peu, cada cop més amb el retorn del turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona