El Disfrutar, tercer millor restaurant del món
‘The World’s 50 Best’ tria el Geranium de Copenhaguen com a millor restaurant del món
Josep Roca, d’El Celler de Can Roca, rep el premi com a millor ‘sommelier’
El restaurant Disfrutar del carrer Villarroel de Barcelona, dels xefs Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, va ser escollit ahir tercer millor restaurant del món en la gala dels The World’s 50 Best Restaurants, que es va fer a Londres. El restaurant de Barcelona, que era fins ahir el número 5 del món, va escalar dues posicions i puja al podi més anhelat de la restauració mundial, la llista que fan els màxims experts gastrònoms del planeta.
El primer restaurant del món d’aquest 2022 és el danès Geranium, de Copenhaguen, que pren el relleu del Noma, també de Copenhaguen, de René Redzepi (que ja no hi podia participar). En segon lloc va quedar el Central, de Lima, al Perú, i en quart lloc el Diverxo de Madrid, del popular Dabiz Muñoz. En cinquè lloc va quedar el Pujol de Ciutat de Mèxic i en sisè lloc, l’Asador Etxebarri d’Atxondo. En setè lloc va ser escollit A Casa do Porco, de São Paulo; en el número 8, el Lido 84 de la Riviera italiana; en el número 9, el restaurant Quintonil de Mèxic, i en el número 10, Le Calandre de Ruano. Van entrar a la llista dels 50 millors restaurants del món Quique Dacosta (de Dènia), amb el número 42; el Mugaritz de Sant Sebastià, amb el número 21, i Elkano de Getaria, amb el 16.
La cerimònia dels The World’s 50 Best Restaurants es va fer a l’Old Billingsgate Market de Londres, l’antic mercat del peix al costat de Tàmesi, després de desestimar fer-lo a Moscou com s’havia previst.
El Noma de Copenhaguen no ha pogut entrar a la llista i ja forma part, com els germans Roca d’El Celler de Can Roca, Ferran Adrià d’El Bulli i el francès Mirazur, dels mentors del certamen. Considerats els Best of the Best –d’antics restaurants que van ser abans els número 1–, deixen pas a altres xefs.
LA XIFRA
Fismuler i Echegaray de Barcelona
El restaurant Fismuler de Ciutat Vella, l’Echegaray del districte de Sant Martí i Casa Petra de les Corts han estat els guanyadors dels premis Barcelona Restauració 2022, que es van lliurar ahir a la nit en una gala celebrada a la Fàbrica Moritz . Aquests guardons –la tercera edició, primera després de la pandèmia– els impulsa l’Ajuntament de Barcelona per difondre l’oferta gastronòmica i restauradora de qualitat de la ciutat. El Fismuler, que està al carrer Rec Comtal, 17, i darrere del qual hi ha tres xefs ex-Bulli, ha guanyat el premi Barcelona Restauració 2022 en la categoria de qualitat gastronòmica, per la qualitat original i sostenible de la seva cuina d’avantguarda. L’Echegaray ha guanyat en la categoria d’integració al barri i Casa Petra, en la de local notori o innovador. Can Culleretes i Ca l’Isidre, a Ciutat Vella, s’enduen les mencions honorífiques i El Racó del Peix (Horta-Guinardó) i Casa Amàlia (Eixample), els premis a la sostenibilitat.