Societat

SOCIETAT

Arriba la realitat virtual en les cerimònies d’incineració

L’empresa funerària Àltima ha desenvolupat un innovador sistema basat en la tecnologia immersiva que permet personalitzar cada comiat projectant imatges en 3D i música al crematori

El nou servei, que ja s’ofereix al Tanatori Àltima Gironès, es realitza just abans d’introduir el fèretre al crematori i pretén acompanyar les famílies en un dels moments més difícils del comiat

La incineració és una tendència creixent a Catalunya i a les comarques gironines ja supera el 50% de les defuncions

El tanatori Àltima de Girona, ha incorporat un innovador sistema de tecnologia basat en la realitat immersiva que permet personalitzar les cerimònies de comiat dels difunts que opten per la incineració. Es tracta d’una tecnologia que possibilita la projecció d’imatges en 3D i musica escollides per la família o el difunt a la sala del crematori, just abans que el fèretre sigui incinerat. D’aquesta manera, Àltima pretén acompanyar les famílies en un dels moments més difícils i emotius del comiat, personalitzant cada cerimònia perquè l’últim adéu esdevingui un homenatge a la persona difunta. “Quan les famílies es troben a la sala d’introducció del fèretre, just abans d’iniciar-se el procés de cremació, és un dels moments més difícils emocionalment, que en alguns casos, fins i tot, prefereixen no presenciar”, explica Juan Catalán, gerent d’Àltima a la província de Girona. “Per això, la possibilitat de poder incorporar música i imatges en aquest espai, els ajuda a poder acompanyar l’ésser estimat fins l’últim moment i això contribueix que la família i els amics de la persona difunta se sentin més reconfortats en el dol”, afegeixen des d’Àltima.

El nou servei de tecnologia immersiva utilitza la realitat virtual i augmentada, per personalitzar amb audiovisuals el darrer comiat i fer que les famílies se sentin més partícips del darrer homenatge a l’ésser estimat. “Es tracta d’un nou sistema que aconsegueix recrear un entorn 3D, en aquest cas, a partir de projeccions de temàtiques com la natura, amb imatges de boscos, rius i mars, el cel o l’univers, combinades amb música, que cada família pot triar segons les seves preferències”, assenyala Juan Catalán.

El Tanatori-Crematori Àltima Gironès, que va entrar en funcionament fa gairebé un any al polígon de Mas Xirgu, és el primer centre funerari de la província de Girona que disposa d’aquest servei, que ha tingut una molt bona acollida per part de les famílies que ja l’han contractat. De fet, un 90% de les persones que ja n’han fet ús han puntuat el servei amb un 10, remarquen des del tanatori.

1.246 metres qudrats i un forn crematori d’última generació

Àltima va posar en funcionament el nou Tanatori-Crematori Gironès el mes d’agost passat. Situat al carrer de Can Pau Birol, 19-21 (polígon industrial de Mas Xirgu), l’equipament ha significat una nova alternativa, sòlida i de qualitat, on poder dur a terme tot el procés del servei funerari. És un centre obert a a qualsevol persona, amb o sense assegurança de defunció, capaç de cobrir des de la recollida del difunt a qualsevol punt de la ciutat o altre municipi on s’hagi produït la defunció, fins a la incineració, l’enterrament o la inhumació de les cendres al cementiri escollit.

L’equipament, ben comunicat amb la ciutat i la comarca del Gironès, té prou capacitat per prestar servei a la capital i les poblacions veïnes, les 24 hores dels 365 dies de l’any. Disposa de 1.246 m2 distribuïts en un únic edifici de dues plantes, totalment accessibles des de peu de carrer, que acullen tres sales de vetlla amb tots els serveis (bany privat, guarda-roba, zona de refrigeris per a la família), un oratori multiconfessional per celebrar cerimònies religioses o laiques amb capacitat per a 154 persones assegudes, una zona comuna de vending o espai de cafeteria, i oficines i despatxos per a l’atenció i assessorament de les famílies. Pel que fa al servei d’incineració, disposa d’un forn crematori equipat amb un sistema de filtració d’última generació, que garanteix els mínims nivells d’emissions, amb l’objectiu de donar resposta a la demanda creixent d’incineracions. A més, també incorpora un aparcament exterior arbrat amb capacitat per a 102 cotxes, motos i bicicletes, així com quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa