Societat

Elena anuncia que l’hivern que ve l’ABP de Figueres es reforçarà amb set mossos més

El conseller ha recordat que es compleixen deu anys del gran incendi de l’Empordà i ha remarcat que precisament aquestes setmanes Catalunya torna a viure una “situació amb moltes dificultats” per l’onada de calor extrema

Joan Ignasi Elena ha presidit aquest divendres la Junta Local de Seguretat de Figueres. Durant la trobada, l’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, li ha demanat més recursos i que la conselleria tingui en compte la “singularitat” de Figueres com a primera ciutat gran transfronterera, amb molts visitants pel turisme i amb una “situació de convivència delicada” perquè alguns veïns se senten insegurs i expressen el seu “malestar”.

Lladó ha explicat que l’equip de govern ha apostat per la seguretat incrementat el pressupost i reforçant la plantilla de Guàrdia Urbana passant de 61 a 73 i defensa que fan tot el que està a les seves “mans”.

El conseller ha assegurat que la represa de l’activitat i la fi de les restriccions de la pandèmia han fet augmentar els incidents. Una situació que viu, ressalta, tot el país i no només Figueres. “Hi hem de posar mesures i en som molt conscients, per això treballem des de la proximitat i la coordinació i hi posem mitjans”, ha dit.

De fet, el conseller ha anunciat que l’hivern que ve l’ABP de Figueres es reforçarà amb set mossos més: “És important perquè consolida places, consolida la presència i consolida el compromís del cos dels Mossos d’Esquadra amb la ciutat, tal com ho va el govern municipal a través de la Guàrdia Urbana”. Elena ha dit que poder comptar amb més policies és “una bona notícia” per a Figueres.

Una altra mesura important ja en el mitjà termini per a la seguretat a l’Alt Empordà, com a comarca fronterera, serà la posada en marxa de la nova comissaria de la Jonquera. “És la inversió més gran que fa el Departaments i provocarà la necessitat de tenir més agents allà i, alhora, que el servei que presten els Mossos a tota la comarca sigui més potent”, ha conclòs el conseller.

Deu anys del gran incendi de l’Empordà

Des de Figueres, Elena ha recordat també que es compleixen deu anys del gran incendi de l’Empordà i ha remarcat que precisament aquestes setmanes Catalunya torna a viure una “situació amb moltes dificultats” per l’onada de calor extrema i la sequera que han obligat a ampliar restriccions a 357 municipis de 27 comarques i tancar onze massissos fins la mitjanit de dimarts. “El missatge per a aquest cap de setmana és clar: prudència, prudència i molta prudència”, ha afirmat el conseller.

En aquest sentit, subratlla que és molt important que la ciutadania sigui conscient de la situació de risc i que compleixi les restriccions per evitar incendis. A més, ha exposat que gràcies a la col·laboració ciutadana i als avisos immediats al 112 també s’ha pogut evitar que un foc es converteixi en un incendi de magnituds més grans. “Gràcies a l’acció dels serveis d’emergències i també gràcies a la col·laboració ciutadana hi ha hagut incendis que mai s’han produït”, ha dit.

A banda del perill de foc, el conseller també ha demanat molta precaució per evitar cops de calor. En aquest sentit, ha recordat les recomanacions de no sortir o fer esforços en moments de màxima intensitat de la calor o hidratar-se. També demana posar una atenció especial en el benestar de persones en situació de vulnerabilitat o de col·lectius que puguin patir més els efectes de les temperatures altes, com la gent gran.

Elena ha recordat que les restriccions actuals estaran vigents fins la matinada de dimarts i ha exposat que dilluns es tornaran a reunir per avaluar la situació climàtica al país i resoldre si cal prorrogar les mesures, reduir-les o ampliar-les- “Els models predictius són molt precisos amb 48 hores de marge, per això ens tornarem a reunir dilluns”, ha explicat el conseller que afegeix que allargaran les restriccions “en la mesura que sigui necessari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona