Societat

Iniciativa per dur el català a restaurants i hotels

La restauració i l’hostaleria són dos dels sectors en què hi ha més presència tant d’empresaris com de treballadors d’origen estranger i és per això que gremis i govern han unit forces per tirar endavant una campanya de promoció de l’ús del català. La campanya Oberts al català farà arribar als hotels i restaurants informació sobre la normativa lingüística d’obligat compliment, els recursos gratuïts als quals es poden acollir i petits vocabularis bàsics perquè puguin atendre el públic en català.

“És una iniciativa per sumar esforços i perquè els nous catalans tinguin eines ràpides i eficaces que els ajudin a prosperar”, ha indicat  en la presentació el secretari de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile.

Sense catastrofisme
El secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo, admet que sovint el coneixement del català dels treballadors d’hotels i restaurants és gairebé nul i planteja dues opcions: “Ser catastrofistes i dir que això s’acaba o bé fer feina”. “Fer feina vol dir aplicar la llei –afegeix–, fer formació i vincular la llengua amb la qualitat del servei”.

El secretari d’Immigració, Oriol Amorós, insisteix en la importància de la llengua com a element d’integració: “Si algú parla català, se sobreentén que s’integra en altres àmbits”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona