Societat

A l’altura de les Santes

Verds i Minyons de Terrassa fan doblet de castells de 9 bàsics, acompanyats del tres de vuit amb agulla i cinc de vuit

Els Capgrossos completen per la seva festa major el quatre de vuit i el cinc de set i deixen en carregat el tres de vuit

Primera jornada castellera de les Santes de Mataró postpandèmia, amb uns Capgrossos de Mataró, Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca que volien estar a l’altura d’una de les diades més importants de la zona no tradicional, marcada enguany per la forta calor.

La primera ronda va començar amb el 4de8 dels Capgrossos de Mataró, que van executar amb solvència. Els de Mataró arribaven a Santa Anna amb la moral tocada, ja que acabaven de tenir la notícia de la mort inesperada d’un dels seus castellers, cosa que els va obligar a passar una diada salvant els mobles però afectats psicològicament.

Després del 4de8 dels Capgrossos, els Castellers de Vilafranca tenien clar que en primera ronda volien plantar el 4de9 amb folre, el tercer de la temporada, que si bé no va ser tan perfecte com el de Tarragona va mostrar més bones mides que el d’Altafulla. El tercer castell de la primera ronda va ser també un 4de9 amb folre gairebé de postal dels Minyons de Terrassa, en aquest cas el primer de la temporada.

Una primera ronda ràpida que donava pas a la segona amb el 3de8 dels Capgrossos, estrena de la colla enguany, que va pujar amb unes mides imperfectes i es va anar tancant, cosa que el va fer insalvable i es va trencar quan la canalla començava a baixar després de la carregada.

En segona ronda els Castellers de Vilafranca van optar per una nova: el 3de8 amb agulla, que mostrava que descartaven la td9fm, un gamma extra que tenien ganes de portar a Mataró però que necessita més assaig. Torn per al 3de8 amb agulla, doncs, sense gaires problemes, i que es convertia en el primer que es veia a les places des del 2019. Els Minyons volien marxar de vacances amb els dos castells de 9 a la butxaca i, per tant, després d’un peu desmuntat, en segona ronda van plantar un tranquil 3de9f, el segon de la seva temporada després d’haver fet el primer a principi de juliol.

Les dues primeres rondes es van executar en poc més d’una hora i en la tercera ronda els Capgrossos de Mataró no van voler arriscar i van descarregar el 5de7, aparcant la td8f que tenien al cap però que no van creure oportú provar.

Pel que fa als Castellers de Vilafranca, aquests no en tenien prou amb només un castell de 9 i, tot i haver descartat la gamma extra, en tercera ronda van pujar un solvent 3de9f, amb bones mides, que fa preveure que el puguin pujar un pis més, potser per Sant Fèlix, el dia 30 d’agost, a casa.

Els Minyons van tancar les seves rondes amb un nou 5de8, bastant més treballat que els anteriors, signant la seva primera tripleta màgica de la temporada, i donant per començades les seves vacances d’estiu, ja que no tornaran fins al 21 d’agost a Roda de Barà.

Pel que fa als pilars, els de Vilafranca no van voler arriscar més del compte i van descartar el pilar de 8 amb folre i manilles. Van optar per seguir rodant l’espadat de 7 amb folre per mostrar que el tenen d’allò més dominat. Els de Vilafranca són conscients que els ve un final de juliol i agost molt exigent, amb diades importantíssimes, com la setmana que ve a Vilanova i, a l’agost, la Bisbal, el Catllar i l’Arboç, abans de Sant Fèlix, i per tant els de la camisa verda volen anar avançant pas a pas i seguir dominant el món casteller, però sense cap caiguda que els pugui capgirar la temporada.

Els Minyons de Terrassa van optar pel pilar de 6, que, quedant en carregat, va posar un petit punt agredolç a la jornada però, en general, amb les colles satisfetes per una diada de les Santes de la represa que va estar a l’altura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona