Societat

Pere Gimferrer adverteix que els problemes amb els trens fomentaran "no potser l'independentisme, però sí l'antimadrilenyisme"

L'escriptor no creu que Magdalena Álvarez "sigui l'única responsable del que passa"

L'escriptor Pere Gimferrer creu que els problemes que des de fa temps hi ha a Barcelona amb els trens de rodalies fomentaran "no potser l'independentisme, però sí l'antimadrilenyisme", i pot ser que "l'enuig" que tenen els barcelonins amb l'Administració central "es noti en les pròximes eleccions".
Gimferrer ha estat preguntat per aquest assumpte en una entrevista amb EFE, concedida amb motiu del Premi Internacional Octavio Paz de Poesía i Assaig que el poeta català, un dels més importants de la segona meitat del segle XX, rep demà a la Residència d'Estudiantes de Madrid.

L'escriptor recorda que els talls i avaries a la xarxa de Rodalies de Renfe a Barcelona "ja ocorrien en menor escala fa un any", fins al punt que ell mateix es considera "una víctima personal de tot això". El 13 de setembre de 2006, en efectuar "un transbord del tren a l'autobús", va ser "atropellat per un taxi" i va estar durant tres mesos "amb el braç dret enguixat i de baixa laboral".

"Vaig haver d'aprendre a escriure amb la mà esquerra", afirma Gimferrer, director literari de Seix Barral, per qui "és inacceptable", el que està passant amb els trens a Barcelona, degut principalment a les obres de l'AVE. "L'assumpte dels trens m'indigna com usuari", assegura.

Gimferrer no sap "ni quina cara té la ministra de Foment", perquè ja no segueix les qüestions de la política amb el mateix interès de "fa anys" i no veu els informatius, però no creu que Magdalena Álvarez "sigui l'única responsable del que passa".

"Algú hauria d'explicar per què va arribar tan ràpid l'AVE a Sevilla el 1992, i ha tardat tant a arribar a Barcelona o a Màlaga, per exemple, que és un dels principals destins turístics d'Espanya. No s'entén", assevera l'escriptor català.

"No ens enganyem: tot això que està passant a Barcelona fomentarà, no diré l'independentisme, però sí l'antimadrilenyisme", assegura l'autor d'"El vendaval", per aclarir a continuació que el sentiment antimadrilenyista de què parla no és cap als ciutadans de Madrid sinó cap a "l'Administració central".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Un nou servei escurça l’estada dels nounats a l’Hospital de Can Ruti

Badalona

Dos de cada tres desplaçaments a l’àrea de Barcelona són amb mitjans sostenibles

Barcelona

El projecte de millora del camí de ronda, candidat a rebre un premi europeu

palamós

L'Ajuntament critica la retirada dels mòduls de l’escola

cornellà del terri
societat

Finalitza amb èxit la primera edició de l'Escola d’Estiu d’Antiracisme

girona
societat

Comencen les obres de la nova àrea de joc infantil inclusiva als Jardins de Massana de Sant Andreu

Barcelona
societat

Dos detinguts i 1.000 plantes intervingudes en un cultiu il·legal de marihuana

Sant Feliu de Codines
societat

Territori compra 13 habitatges per destinar-los a lloguer social

girona
Comunicació

Mor Enric Sopena, periodista barceloní fundador del mitjà digital El Plural