Societat

La Generalitat assumeix la custòdia d'una nena de 5 anys, víctima d'abusos sexuals

La Direcció General d'Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) ha assumit la custòdia d'una nena de 5 anys per suposats abusos sexuals, que vivia amb els seus pares malgrat que fa quatre mesos se'ls va retirar la tutela davant els indicis que la petita podia haver patit una agressió sexual.

La nena va ingressar dilluns a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona després de detectar-li en una revisió pediàtrica que ha patit abusos sexuals, segons ha confirmat la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania.

La menor, d'origen nigerià, ja havia patit a l'estiu altres abusos similars, per la qual cosa la Conselleria va activar el protocol previst per aquests casos i va assumir la tutela de la nena. No obstant això es va deixar la custodia a la mare després que els Mossos d'Esquadra descartessin que l'autor fos del nucli familiar, perquè segons la citada font "sempre es prefereix que el menor es quedi amb la família".

Des d'aleshores, els equips d'atenció a la infància han realitzat un seguiment de la llar i de l'entorn escolar. De la mateixa manera, la nena passava setmanalment una revisió pediàtrica. Segons la mateixa font, la mare "va complir" portant a la nena a les consultes, que en total han estat 20.

El dilluns, en l'última consulta, el metge va detectar que la nena tenia un esquinç vaginal i anal, i va avisar a la administració. Els fets s'han produït entre el dilluns 10 i aquesta última. La nena ha estat aquests dies a l'hospital i avui 'han traslladat a un centre d'acollida.
Tot i que en principi descartaven que l'origen fos en l'entorn familiar, la unitat de menors dels Mossos ha obert una investigació sobre aquest cas i està prenent declaració als familiars de la nena per intentar determinar qui va ser el responsable d'aquesta nova agressió sexual.

Des de la conselleria que dirigeix Carme Capdevila s'ha subratllat que els protocols d'actuació "han funcionat correctament" en aquest cas i que la petita ha estat objecte en tot moment d'una minuciosa vigilància per part de metges i serveis socials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

L’Ajuntament de Badalona retalla l’horari de les terrasses del front marítim

Badalona

Milloraran passos de vianants de Lluís Pericot i Álvarez de Castro

GIRONA
URBANISME

Al Baix Llobregat s’han iniciat 497 habitatges aquest 2024

Viladecans

Detenen cinc persones per sabotejar caixers a Barcelona, l’Hospitalet i Santa Coloma

Barcelona
Mobilitat

Proposen més carrils a l’N-240 entre Lleida i Torregrossa per millorar la seguretat

Lleida

Comença la campanya de captura del llamàntol al litoral gironí

ROSES
Societat

La URV investiga com monitorar les persones vulnerables que viuen soles

Tarragona

La Fundació CRAM allibera 16 tortugues marines del niu de l’estiu passat

BEGUR

Col·loquen la reixa noucentista de l’edifici d’Els Químics a la xemeneia

GIRONA