Societat

Imma Mayol replica a Jordi William Carnés que no es pot "demonitzar" l'ecotaxa turística

La posició conjunta del govern municipal de Barcelona sobre l'ecotaxa no és tan conjunta com assegurava el tercer tinent d'alcalde, Jordi William Carnés, del PSC. Al matí, Carnés ha anunciat que l'Ajuntament renuncia a l'impost perquè "resta competitivitat" a la ciutat i, a la tarda, la seva companya de govern, Imma Mayol, d'ICV, ha replicat que no s'ha de "demonitzar" la idea i que almenys de n'ha de poder parlar.

Davant la futura elaboració del nou Pla Estratègic del Turisme de la ciutat, el tercer tinent d'alcalde, Jordi William Carnés, ha assegurat que l'ecotaxa és un mètode "parcial" i que hi ha "molts altres mecanismes" -com els llocs de treball- amb els quals poder revertir a la ciutat i en els ciutadans la riquesa que genera el sector del turisme.

Carnés també ha afirmat que aquesta era la posició conjunta del govern municipal. Tanmateix, Mayol només accepta que "la taxa ambiental no ha de ser l'eix fonamental" de la futura estratègia turística de la ciutat, però creu que tampoc s'ha de convertir en una qüestió de la qual "ni se'n pugui parlar". Per a la segona tinenta d'alcalde, "el més important ara és afrontar l'elaboració del pla estratègic i ha de ser possible reflexionar sobre l'impacte ambiental i sobre si això pot requerir l'adopció de mesures pal·liatives per fer-hi front, com han fet moltes ciutats".

Per Carnés, "s'han de buscar vies que reforcin la complicitat entre els barcelonins i el turisme i altres sectors com el comerç o la restauració", i no creu que "l'ecotaxa sigui la fórmula que permeti retornar aquests beneficis a la ciutat". A més, "les dades de turisme a Barcelona són bones, però hi ha molta competència internacional, sobretot pel desenvolupament d'algunes economies emergents, amb noves destinacions urbanes", ha indicat Carnés.
"El turisme és un bé que està generant molta riquesa a la ciutat, per això hem de veure com seguir creixent sense que això vagi en contra de la convivència i hi hem de reflexionar els pròxims mesos", ha afirmat el regidor, que ha reconegut "que modificar models no és una cosa que és pot fer d'un dia per a un altre". Aquest procés, ha remarcat, ha d'anar vinculat a la millora de les infraestructures com l'aeroport i el port.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona